Italiaanse modeKunst, film, muziekStile Italiano

Italiaanse modefotograaf Gian Paolo Barbieri exposeert in Amsterdam

De Italiaanse modefotograaf Gian Paolo Barbieri (75) exposeert van 11 januari tot en met 8 maart 2014 in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Arte e Eleganza toont een selectie van klassieke zwart-wit portretten en kleurrijke foto’s van stijlvolle vrouwen. Voor de fotograaf zijn films uit de jaren ’50 een grote inspiratiebron.

Gian Paolo Barbieri

Gian Paolo Barbieri is geboren in Milaan en afkomstig uit een familie met een groothandel in stoffen. Als fotograaf heeft hij een subliem gevoel voor esthetiek en styling.

Ivana Bastianello gefotografeerd door Gian Paolo Barbieri
Ivana Bastianello gefotografeerd door Gian Paolo Barbieri

Vanaf 1965 werkte hij voor Vogue Italia en later ook voor de Franse en Amerikaanse edities van het modetijdschrift. Talrijke stijliconen, waaronder Audrey Hepburn, Sophia Loren, Jerry Hall en Monica Bellucci, stonden voor zijn camera.

Barbieri behoorde in de jaren ’60, ’70 en ’80 tot de internationale top van modefotografen. Met ontwerper Valentino heeft hij al decennialang een speciale band. Samen hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van moderne fashion reclamecampagnes. Ook heeft hij veel gefotografeerd voor modehuizen als Armani, Versace, Yves Saint Laurent, Ferré en Dolce & Gabbana.

Het werk van Gian Paolo Barbieri is wereldwijd in toonaangevende magazines gepubliceerd. Ook waren zijn foto’s te zien in het Victoria and Albert Museum in Londen en het Kunstforum in Wenen. Daarnaast exposeert de fotograaf op festivals en in galeries.De expositie duurt van 11 januari tot en met 18 maart
De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.
Eduard Planting Gallery
Eerste Bloemdwarsstraat 2,Amsterdam
www.eduardplanting.comTIP: Meer Italiaanse mode is tot en met februari 2014 te zien in het Belgische Hasselt. Lees meer.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button