Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

Italiaanse merkschoenen bij Zalando

Bij Italiaanse merken denk je eerder aan couture uit Milaan, aan espresso of zelfs aan fraai belijnde auto’s dan aan Zalando. En de gedachten gaan al helemaal niet in de eerste plaats uit naar een paar sneakers. Toch is het allebei van toepassing: Sneakers vind je bij Zalando in alle modellen en ook van mooie Italiaanse merken, zoals Pantofola d’Oro.

Italiaanse schoenen staan voor stijl en kwaliteit

Tegenwoordig is er weer meer aandacht voor producten van goede kwaliteit. Kwaliteitsliefhebbers geven hun geld liever één keer uit aan schoenen die mooi en duurzaam zijn dan aan een heleboel wegwerpschoenen.

Pantofola d'Oro bij Zalando
Pantofola d’Oro bij Zalando

Dat geldt ook bij het kopen van sneakers. Italiaanse schoenen staan voor stijl en elegantie en ook sneakers van Italiaanse ontwerpers zijn altijd nét iets mooier en geraffineerder dan andere.

Deze kwalitatief goede en zeer modische sneakers vind je hier bij Zalando. Natuurlijk ligt de prijs vaak aanzienlijk hoger dan bij een schoen uit China maar je krijgt er dan ook heel wat voor terug.

De meest gedragen vrijetijdsschoen

Sneakers zijn de meest gedragen vrijetijdsschoenen en daar is een goede reden voor. Ze hebben hun functie van sportschoen weliswaar al heel lang achter zich gelaten maar het comfort is niet verloren gegaan.

Het beste van twee werelden wordt in de sneaker samengebracht: Een modieus uiterlijk en een geweldige draagbaarheid. Daarom zijn ze nu al decennia lang zo enorm populair als vrijetijdsschoen bij jong en oud, man en vrouw.

Sneaker vs sportschoen

Giuseppe Zanotti bij Zalando
Giuseppe Zanotti bij Zalando

Sneakers vind je hier bij Zalando dus ook vooral als vrijetijdsschoen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook echte sportschoenen te koop, schoenen die bedoeld zijn om mee te sporten. Het verschil is dat bij de sportschoen de functie voorop staat terwijl bij de sneaker als vrijetijdsschoen alles draait om het draagcomfort en (vooral) de stijl.

Met de juiste sneakers maak je een statement, kun je laten zien bij een groep te horen of gewoon laten zien dat je ‘swag’ hebt. In sommige subculturen zijn peperdure sneakers van een bepaald merk een statussymbool. Dat kan zelfs zo uit de hand lopen dat je nog niet jarig bent als een crimineel het op jouw schoenen gemunt heeft.

Overigens worden sportschoenen niet alleen in hun functionaliteit maar ook qua uiterlijk steeds geavanceerder, dankzij nieuwe materialen en technieken. Ze zijn dus zeker niet lelijk, maar ze worden niet gedragen als fashion statement, zoals dat bij hippe sneakers het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button