Nieuws

Italiaanse hardloper omzeilt dopingcontrole met neppenis

Nep Gucci tassen, nep Prada brillen, nep Armani kleding en zelfs nepgeld. In Italië vind je het allemaal. Maar van een neppenis, daar hadden we nog nooit van gehoord.

Kennelijk had atleet Devis Licciardi er toch eentje op de kop weten te tikken om zo de dopingcontrole te omzeilen. Na een wedstrijd in Molfetta vulde de langeafstandsloper het namaaklid met urine zonder verboden stoffen en deed vervolgens als volleerd acteur of de plas op de natuurlijke manier het lichaam verliet. De dienstdoende controleur liet zich niet voor de gek houden, hij zag het verschil en Licciardi was er bij. Het Italiaans Olympisch Comité kondigde een onderzoek aan.

Whizzinator

Op Internet gaan nu de geruchten dat Licciardi wel eens gebruik zou kunnen hebben gemaakt van de Whizzinator. Dat is een speciaal geprepareerde kunstof penis met vloeistofreservoir en draagconstructie om dopingcontroles te omzeilen. Een complete set is al voor een dikke honderd dollar op diverse sites te koop.

UPDATE 5 DECEMBER 2013

Vandaag heeft het Italiaans Olympisch Comité bekend gemaakt dat Devis Licciardi voor drie jaar is geschorst, een half jaar langer dan de eis. Zijn vriendin die de kunstpenis op internet had aangeschaft, mag zich 3,5 jaar niet op sportevenementen in Italië vertonen.

Italiaanse hardloper omzeilt dopingcontrole met neppenis

Italiaanse hardloper omzeilt dopingcontrole met neppenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button