Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse glaskunst in Dordrecht

GlassFever

GlassFever toont de onbegrensde mogelijkheden die glas kan bieden aan creatieve kunstenaars. Tegelijkertijd biedt de tentoonstelling een kijkje achter de schermen van de glasmeesters van Murano die in staat zijn dit vloeibare en breekbare, maar ook harde en scherpe materiaal te beheersen. GlassFever toont meer dan 80 glaskunstwerken en installaties op vier bijzondere locaties. Het Dordrechts Museum, DordtYart, het Huis van Gijn en het Dordts Patriciërshuis)

glassfever2

U moet dus echt een keer naar Dordrecht want tijdens de tentoonstelling verkeert de stad in Italiaanse sferen. Ga je te voet of via het water naar de verschillende tentoonstellingslocaties, dan voert de route langs een keur van restaurants, wijnbars, pizzeria’s, ijssalons en tearooms. Om de verbinding tussen Dordrecht en Venetië goed te vieren wordt samengewerkt met Slow food International en Uvive (Het wijnconsortium uit Veneto).

www.glassfever.nl

watertaxi-dordrechtItaliaanse watertaxi in Dordrecht!

Venetië heeft de Vaporetto, Dordrecht de waterbus die snel de verschillende delen van de stad via het water verbindt. Maar misschien nog leuker is de watertaxi van Elio en Sirio Barone; in Nederland geboren broers van een Italiaanse vader uit Venetië en een Nederlandse moeder. De boten komen weliswaar uit Zweden maar zien er stijlvol Italiaans uit en scheren met Ferrarisnelheid over het water!

Meer informatie via www.ibarone.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button