Italiaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kerstkado'sNieuwsZaken

Italiaanse gebouwen in Lego

Ben je misschien geïnspireerd door Lego Masters, stort je dan eens op het nabouwen van een van de Italiaanse Iconen. Dat kan met een standaard Legodoos. Het merk bracht onlangs zelfs de grootste doos aller tijden op de markt. Die van het Colosseum. Maar je kan ook zelf aan de slag, zoals de Italiaanse Legomaster Rocco Buttliere.

Tijdens de lockdown hoef je je niet meer te vervelen want Lego heeft de grootste doos aller tijden uitgebracht! Het is, logisch natuurlijk, een model van het Colosseum in Rome. 9.036 stukjes kent de set, 1.500 meer dan het oude record. “Eens in de 2000 jaar!”, is de slogan waarmee het wordt aangeprezen. 27 cm hoog en 52 cm breed is het geheel. Dankzij de authentieke details zijn het noordelijke deel van de buitenmuur en de iconische bogen goed zichtbaar. De prijs is ook kolossaal. Voor € 499,- komt ie thuis maar dan heb je ook tot ver in 2021 bouwplezier. Overigens was het model al meteen uitverkocht.

Is het Colosseum iets te ambitieus dan heeft Lego nog meer bekende Italiaanse attracties in het assortiment. Een Lego bouwdoos van Venetië bijvoorbeeld. Bestel ‘m via deze link.

Lego moet zijn bouwdoos binnenkort aanpassen

Of deze van de Trevifontein is ook fraai. Ooit uitgeroepen tot Beste Koop omdat de prijs per blokje het laagst zou zijn van alle Legodozen! Deze kan je hier bestellen.

Tot slot noemen we nog even de Toren van Pisa die ook in Lego is na te bouwen. Hier bestellen.

LegoLambo

Ben je meer van het rijdende Lego dan stellen we graag de Lamborghini Sián FKP 37 Technicset voor. Het is de meest complete en meteen een van de duurste Lego-auto’s ter wereld. Hij bestaat uit 3696 onderdelen en is te bestellen voor 379,99 euro. Dat lijkt duur, maar het is nog altijd slechts een tienduizendste van de werkelijke prijs. Bovendien is die auto niet meer te koop, want de hybride 818 pk sterke superLambo was al compleet uitverkocht voordat iemand ermee had kunnen rijden.

Zelf bouwen

Ben je creatief genoeg neem dan een voorbeeld aan Rocco Buttliere. Hij heeft net Vaticaanstad af. 67.000 stukjes had hij nodig. Hij bouwde het ‘land’ na op een schaal van 1:650. Het kostte hem 500 uur om het ontwerp van 131 cm x 273 cm te voltooien. Vorig jaar maakte hij al een model van van Rome ten tijde van keizer Constantijn. Op zijn website zien we ook een geweldig mooie dom van Florence.  

Nog meer knutselen? bekijk ook deze Italiaanse bouwplaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button