Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse foto Van Driel wint International Color Award

Kunstfotograaf Frank van Driel (1966) uit Vught is winnaar van een eerste prijs bij de jaarlijkse International Color Awards. In de categorie ‘naakt’ won de fotograaf met zijn foto ‘Irreversible’, een stilleven van een getatoeëerde naakte vrouw en een antieke Italiaanse kookpot met verse vijgen. De foto is in 2022 gemaakt in het Italiaanse Lecce (Puglia). Daar exposeerde hij vorig jaar met zijn werk.

De International Color Awards is ‘s werelds belangrijkste evenement voor kleurenfotografie. Voor de prestigieuze wedstrijd waren dit jaar 6.573 inzendingen. Van Frank van Driel werden ook twee andere foto’s uit zijn serie ‘Soul Scapes Italy’ genomineerd. Voor de winnende foto (boven) poseerde het Italiaanse fotomodel Manila Lotti (zie haar Instagram pagina via deze link).

Frank van Driel

De beeldend kunstenaar refereert met zijn lichtgebruik en symboliek aan de Hollandse en Vlaamse meesterschilders uit de 17e eeuw. Hij verbindt in zijn werk verleden, heden en toekomst; met een grote passie voor puurheid, geschiedenis en de natuur. In de serene fotowerken staat storytelling centraal. Het omvangrijk oeuvre van Frank van Driel is in 2021 gebundeld in een eerste fotoboek, getiteld ‘to be frank’.

Frank van Driel is over de hele wereld bekend. De kunstenaar uit Vught exposeerde onder andere in Groot-Brittannië, Australië en Hong Kong. In 2018 maakte Van Driel twee series in het Italiaanse Celleno (Lazio), ‘Tabula Rasa | Italia’ en ‘Ephemeral’. Vorig jaar schoot hij ‘Soul Scapes Italy’ in Lecce, de hoofdstad van de regio Puglia.

Nederlandse kunst in Italië

Nederlandse kunst in alle verschijningsvormen is geregeld te zien in Italië. Het werk van de grote Hollandse en Vlaamse meesters wordt vaak geëxposeerd. Twee jaar geleden opende portretschilder André Romijn zijn eigen galerie in Toscane. Momenteel is in het centraal museum in Utrecht, een expositie te zien van Nederlandse kunstenaars die een paar eeuwen geleden volop van het leven genoten in Rome.

Italiaanse foto Van Driel wint International Color Award

Italiaanse foto Van Driel wint International Color Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button