FilmKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse filmprijzen voor Il capitale umano en La Grande Bellezza

Gisteravond werden in Rome de Italiaanse Oscars uitgereikt, de Premi David di Donatello. De film Il capitale umano en, hoe kan het ook anders, La Grande Bellezza waren de grote winnaars. De eerste kreeg zeven beeldjes  waaronder die voor de beste film. Beeldjes die trouwens een stuk eleganter zijn (zie foto) dan de Amerikaanse evenknie,
Paolo Sorrentino werd gekroond tot beste regisseur voor zijn met een echte Oscar bekroonde meesterwerk. In totaal kreeg La Grande Bellezza negen prijzen waaronder die van beste acteur voor hoofdrolspeler Toni Servillo.
Net als onlangs in Cannes stal Sophia Loren ook nu weer de show tijdens de ceremonie!

il-capitale-umano-locandinaIl capitale umano is nog niet te zien in de Nederlandse bioscopen maar dat zal verwachten we niet lang meer duren want het acteerwerk werd geroemd. Valeria Bruni Tedeschi ontving de prijs voor Beste actrice, Fabrizio Gifuni die voor Beste mannelijke bijrol en Valeria Golino voor Beste vrouwelijke bijrol.

Regisseur Pierfrancesco Diliberto moeten we in de gaten houden. Zijn debuutfilm La Mafia Uccide Solo D’Estate (De Mafia moordt alleen ‘s zomers) werd erg goed ontvangen. Diliberto kreeg de prijs voor Beste nieuwe Regisseur.

En La Loren stal dus opnieuw de show. De diva zag er zoals altijd geweldig uit en ze kreeg ook nog een speciale onderscheiding voor haar werk in La Voce Umana, een korte film geregisseerd door haar zoon, Edoardo Ponti. Sophia ging er ook nu weer met het meeste applaus vandoor. In september komt ze met een autobiografie.

Twee weken terug was Sophia Loren in Cannes ook al de grote ster
Twee weken terug was Sophia Loren in Cannes ook al de grote ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button