FilmKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse film met Sylvia Hoeks in première

Op nieuwjaarsdag ging in Rome de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Giuseppe Tornatore in première. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks. De film is getiteld The Best Offer (La Miglore Offerta).

Sylvia Hoeks kent u misschien uit De Bende van Oss of Duska  uit 2007 waarvoor ze een Gouden Kalf won. In 2012 was ze te zien in Het Meisje en de Dood van Jos Stelling, een film die nu nog in een aantal kleinere zalen draait.
Het is nog niet bekend wanneer The Best Offer in Nederland te zien zal zijn.

Sylvia Hoeks in La Migliore Offerta
Sylvia Hoeks in La Migliore Offerta

De Siciliaan Tornatore is zeker niet de eerste de beste regisseur. Zijn films oogstten altijd veel lof. De Oscar voor de film Nuovo cinema Paradiso geldt als hoogtepunt. Hij werkte met wereldsterren als Gérard Depardieu en Roman Polanski en ook andere films van zijn hand kregen Oscarnominaties.

The Best Offer gaat over een excentrieke genie die gerespecteerd wordt over de hele wereld. Hij sluit zich af voor gevoelens tot een mooie vrouw hem uitnodigt in haar villa. Het is het begin van een relatie die zijn hele leven zal veranderen.

Ennio Morricone

Tornatore werkte, net als in al zijn films, voor The Best Offer samen met de legendarische Italiaanse componist Ennio Morricone. De muziek alleen al maakt het bekijken van de film de moeite waard. De 84-jarige (!) Morricone won vijf Oscars voor zijn filmmuziek maakte o.a. de wereldberoemde tonen van The Good, The Bad & The Ugly en Once Upon a Time in the West, gegarandeerd dat u de melodieën herkent als u ze hoort. Ook Quentin Tarantino’s Kill Bill werd voorzien van zijn muziek net als de serie de Soprano’s.

Lees hier meer over de Spaghetti-Westerns die Morricone vaak van muziek voorzag.

De originele filmposter van Nuovo Cinema Paradiso
De originele filmposter van Nuovo Cinema Paradiso

Films van Giuseppe Tornatore

We maakten een overzicht van alle films van Tornatore met de beoordelingen van de toonaangevende IMDB websiteNuovo cinema Paradiso moet u sowieso een keertje zien. De titel en de film heeft velen, ook in Nederland, geïnspireerd. Een Italiaans restaurant in Amsterdam draagt de naam net als het filmhuis in Bergen op Zoom. Tot zover geen verassing. Het nog te bouwen appartementencomplex in het niet zo heel artistiek en cinematografisch verantwoorde Hoofddorp draagt echter ook de naam, en eerlijk is eerlijk, enige alure krijgen de ‘Urban Studio’s’ met deze naam zeker mee.

Verder lijken ook La leggenda del pianista sull’oceano en Malèna de moeite waard. Zijn laatste film Baarìa had getuige het cijfer meer criticasters, ondanks de vele prijzen die ook deze film in de wacht sleepte.1986: Il camorrista6.9/10 van 407 beoordelaars
1988: Nuovo cinema Paradiso8.5/10 van 66,039 beoordelaars
1990: Stanno tutti bene7.5/10 van 1,289 beoordelaars
1991: La domenica specialmente (segment Il cane blu)6.5/10 van 136 beoordelaars
1994: Una pura formalità7.7/10 van 3,705 beoordelaars 
1995: L’uomo delle stelle7.1/10 van 2,117 beoordelaars   
1998: La leggenda del pianista sull’oceano7.9/10 van 20,317 beoordelaars
2000: Malèna7.4/10 van 31,719 beoordelaars
2006: La sconosciuta7.4/10 van 4,590 beoordelaars
2009: Baarìa6.7/10 van 2,397 beoordelaars  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button