Nieuws

Italiaanse ex-voetballer wint homoverkiezing

De discussie over homo’s in het voetbal veroorzaakte in Nederland onlangs enige opschudding. In het misschien nog wel meer homofobe Italië, is er in ieder geval een (ex)-profspeler uit de kast gekomen. En niet zonder succes. Giovanni Licchello werd gekroond tot mooiste homo van Italië tijdens de Mr. Gay Italia verkiezing afgelopen weekend.

De 26-jarige Licchello was keeper en speelde zes seizoenen profvoetbal. Dat deed hij onder andere bij een 4e divisieclub in Brindisi en bij Sion in de hoogste afdeling in Zwitserland. Nu verdient hij zijn brood als vertegenwoordiger van tandartsproducten in Brindisi. Hij liet de jury tijdens de show een litteken zien dat hij overhield aan een aanval van potenrammers.

Giovanni Licchello als profvoetballer
Giovanni Licchello als profvoetballer

De verkiezing werd gehouden in de club Mamamia in Torre del Lago, vlakbij Viareggio. Deze plaats is een van de meest homovriendelijke gebieden van Italië maar je kent het natuurlijk ook vanwege het wereldberoemde Puccinifestival. De componist werd in Lucca, niet ver van Torre del Lago geboren en liet een villa aan het meer bouwen van het geld dat hij had verdiend met zijn opera’s.

Wetsvoorstel homofobie

De schoonheidswedstrijd die voor het 17e jaar werd gehouden, speelde zich af op het moment dat politici een debat over de wet hervatten die Italiaanse homo’s moet beschermen. Politici en maatschappelijke organisaties die opkomen voor homorechten, praten over hardere straffen voor anti-homogeweld, fysiek of verbaal. Deze gesprekken werden geïntensiveerd toen een 14-jarige jongen uit Rome afgelopen maand zelfmoord pleegde, omdat hij gepest werd vanwege zijn homoseksualiteit.  Het wetsvoorstel is voor het laatst besproken en afgewezen in 2011.

[divider][divider]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button