Nieuws

Italiaanse boten: snel en in stijl

Luxe bootjes kunnen we in ons land wel bouwen. Een Italiaanse wereldster als Andea Bocelli bestelt zijn schip gewoon in Sneek. Maar ook in Italië zijn een paar vermaarde namen op het gebied van luxe boten. De Italiaanse bootindustrie doet nauwelijks onder voor de veelbesproken automobilia in het land van design. Het is echt niet overdreven te stellen dat het ambachtswerk bij Ferrari sterke gelijkenissen vertoont met dat bij Riva, het Siciliaanse Marinello of De Maestrale, alleen aan de naamsbekendheid zal nog wat moeten gebeuren. En daar zijn wij dan weer voor…

Riva-boten (foto boven) zijn, zoals de Italianen zeggen, boten van betovering. Niet voor niets vallen ze wereldwijd erg in de smaak bij koningen, sportsterren en andere beroemdheden. Ze staan dan ook al anderhalve eeuw symbool voor gratie en design, hoewel ze inmiddels niet meer van hout worden gemaakt. Ze hebben tegenwoordig een karkas van fiberglass en uitsluitend voor de afwerking wordt nog gebruik gemaakt van kwaliteitshout. Riva heeft nu ook een elektrische boot!

Neem eens een kijkje op de website of bezoek het hoofdkantoor aan het meer van Iseo.

Italiaanse boten snel en stijl

Marinello Cantiere Nautico

Marinello Cantiere Nautico is van wat jongere leeftijd, een familiebedrijf van de tweede generatie om precies te zijn. Dat wat veertig jaar geleden begon met vier modellen is uitgegroeid tot een gamma van 17 en een productie van zo’n 200 boten per jaar. Dat zijn met name sport- of consoleboten, maar op bestelling worden ook – iets minder snelle – familieboten met cabine gebouwd. Passie en handwerk etaleert de familie Marinello in het Siciliaanse Patti.

Italiaanse boten snel en stijl
Een snelle RIB boot van De Maestrale

Maestrale

De Maestrale beschikt eveneens over Italiaanse elegantie en stijl, maar het meest typerend voor deze boten is hun snelheid en kracht. Ze voelen zich thuis op zee. Rond Sicilië test men ze standaard onder slechte weersomstandigheden. Op volle kracht (200 pk) ervaar je een heuse achtbaansensatie. Daarnaast is het bijzonder leuk spelevaren met de ‘rib-kart’ van Maestrale. Deze rubberboot meet 3,75 meter, telt drie zitplaatsen en blijkt een enorme hit onder de hippe(re) watersporters, ook op Sicilië.

Watersportliefhebber? Lees ook ons verhaal over varen rond Sicilië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button