Italiaanse restaurantsSmaken

Italiaans restaurant op de Veluwe

Il Giornale tipte je de afgelopen jaren al meerdere malen voor enkele heerlijke Italianen in de provincie. Dit keer bewijst Alberto’s Italian in Nijkerk dat je niet perse in Amsterdam hoeft te zijn voor een prima staaltje van de Italiaanse keuken.

Verleid met een prachtig truffelmenu kwamen wij Alberto’s – pseudoniem voor Albert Hotzky – op het spoor en dat was verrassend prettig. Deze patron-cuisinier Hotzky, met Duits-Tsjechische genen, gaf zijn liefde voor de Italiaanse keuken vorm in restaurant La Liguria in Zwolle. Met de harde hand, zou je kunnen zeggen, want in een brigade met koks uit verschillende regio’s gaat het er hard aan toe. ‘Mister Roberto’s’ plukte zijn vruchten uit het gepassioneerde keukencollectief beterweters en vertaalde de Italiaanse lessen naar zijn nieuwe ristorante, pizzeria en trattoria in Nijkerk. Niet alleen in de kaart trouwens, maar ook in de sfeervolle setting met tafeltjes voor twee én gezellige familietafels.

“Nijkerk had al elf andere Italiaanse restaurants. Toen stelde ik me de vraag: hoeveel van die elf verkopen pizza met shoarma? Dat waren er ook elf. Vervolgens stelde ik de vraag: hoe is de situatie in de binnenstad? Daar bleek bijna 80% een vergelijkbare kaart te hebben. Met Alberto’s Italian zou ik me dus in Nijkerk kunnen onderscheiden. En dat is vervolgens ook gebleken.”

Hotzky vertelt het met trots, terwijl zijn ogen naar links en rechts schieten. Een voortdurende focus op dat wat er gaande is. Hij staat dan ook niet in de keuken en gaat ook niet langs de tafels, maar waakt over de gehele lat en die ligt hoog. Daarnaast is er het voortdurende creatieve brein dat als een machine dag en nacht broedt. Zo kreeg Alberto’s in Sophia’s op Droomparken een waardig Italiaans zusje, eveneens uit de koker van Albert Hotzky. Twee Italiaanse horecaconcepten met drie gemene delers: goed eten, goede wijn en fantastische vrienden. Beter gezegd: Buon Cibo, Buon Vino e Buoni Amici. www.albertositalian.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button