HuizenNieuws

Pronto: Italiaanse vouwvilla in 6 uur

Innovatief zijn ze zeker, die Italiaanse architecten. Het flatgebouw met bos in Milaan (Bosco Verticale) van Stefano Boeri wordt bijvoorbeeld wereldwijd gekopieerd, onder andere in Utrecht.

Nu kan het opvouwhuis van architect Renato Vidal wel eens veel navolging krijgen want dat speelt in op de trend van snel te bouwen kleine woningen, de zogenaamde ‘tiny houses’. Het prefab huisje wordt in platte, op elkaar gestapelde onderdelen geleverd en is binnen 6 uur op te zetten, na 48 uur volledig bewoonbaar en zelfs aardbevingsbestendig. Als een soort ‘harmonica-boek’ wordt de zogenaamde M.A.Di- module door een kraan uitgevouwen. Elektra, water, verwarming en riolering. Het zit er allemaal in.

Italiaans tiny house

De versie van 27m2 kost € 28.000,- maar je kan er ook extra modules aan vastplakken. Binnen 60 dagen komen ze hem brengen. Wil je verhuizen dan neem je je huis gewoon mee want de architect claimt dat het met een paar man binnen 7 uur weer is in te pakken. Op Italiaanse campings zien we dat het afbreken van de bungalowtent soms langer duurt…

Meer info op https://madihome.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button