Italiaanse modeStile ItalianoZaken

Italiaans modemerk Fitto kwaliteits en maatschappelijk bewust

De mode-industrie en slechte arbeidsomstandigheden bij de productie worden vaak in een adem genoemd. Grote concerns doen alle moeite om de verdenkingen van kinderarbeid van zich af te werpen maar blijven nog steeds verdacht. Het nieuwe modemerk Fitto neemt in ieder geval de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De overhemden van Fitto worden met de hand gemaakt in hetzelfde atelier in Zuid-Italië, waar ook de collecties van Hugo Boss, Paul & Shark en Paul Smith worden geproduceerd. Daar werken dagelijks werken negentig mannen en vrouwen volgens de Europese Arbonormen en er vindt geen kinderarbeid plaats. Tevens wordt er volgens strenge milieueisen geproduceerd.

Fitto ondersteunt Unicef

Unicef
Ook Unicef wordt door Fitto structureel ondersteunt. Fitto directeur Yke Hoekstra:  “We doneren maandelijks een vast bedrag aan Unicef om hen te ondersteunen in het helpen van kinderen. Wij hebben het goed in ons Westers land en dan mogen we ook wel wat voor anderen doen. Onze klanten kunnen ook helpen. Zij hebben de mogelijkheid bij hun bestelling een vrijwillige bijdrage € 2,50 te geven aan dit goede doel. Zo hopen we zoveel mogelijk mensen een goed gevoel en welvaart te geven. De mannen in een kwalitatief goed overhemd, de kinderen door ze te laten lezen en leren en eten te geven via de VN-projecten”

Ecologisch karton uit Italië
Ook aan de verzending en service van de handgemaakte Italiaanse producten besteedt Fitto duurzame aandacht, door heel bewust te kiezen voor ecologisch karton uit Italië in plaats van kunststof met opdruk (zie afbeelding). Door de omvang van de doos is deze milieuvriendelijk en multifunctioneel tegelijk. De producten worden altijd gratis verzonden en bestellingen voor 21:00 worden de volgende dag bezorgd.

Topkwaliteit Italiaanse overhemden
Naast duurzaamheid staat Fitto ook voor topkwaliteit overhemden. Handgemaakt van de beste stoffen in het atelier van Italiaanse topmerken. De beste stofleveranciers in Italië zoals Cotonifecia Albini, Canclini, Grandi & Burnelli en Cremano zijn ‘preferred supplier’.

De virtuele winkel fitto.eu heeft sinds kort de deuren geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button