Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Italiaanse kunstenaars exposeren in Groningen

Tot en met 7 mei organiseert het Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen het programma La Primavera, een Italiaanse Lente in Groningen. Hiermee viert het de bijzondere band van Groningen met Italië.

Centraal staan Groninger kunstenaars die een persoonlijke relatie Italië hebben, maar ook toont Pictura werk van Italiaanse kunstenaars die in Groningen wonen. De tentoonstelling wordt verrijkt met een zestal programma’s over de geschiedenis, politiek en cultuur van het land.

Er is werk te zien van: Alma Ficchi, Annemiek Vos, Ben Rikken, Cootje de Wijs, Flip Drukker, Ger Eikendal, Marc Wiers, Margeritha Pianarosa, Paul Meek, Peter Dijk, Rosanna Gaddoni en Valerio Cugia.

Kunstlievend Genootschap Pictura
Sint Walburgstraat 1
9712 HX Groningen
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

Meer Italiaanse kunst in Groningen

Het Groninger Museum staat nog tot 7 mei 2023 in het teken van Gianni Versace. De carrière van de excentrieke Italiaanse modeontwerper komt tot leven met een bijzondere tentoonstelling. Bekijk de talloze outfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit zijn glorietijd van 1989 en 1997. Dan besef je pas hoe uitzonderlijk creatief Versace was die 25 jaar geleden helaas werd vermoord. Zijn vooruitstrevende ideeën zijn nog steeds voelbaar in het modebeeld van nu.

Italiaanse architecten in Groningen

Voormalig stadsbouwmeester Maarten Schmitt houdt op donderdag 13 april 2023 een lezing over ‘Drie Italiaanse architecten in Groningen’. Dat zijn drie architecten die een nadrukkelijk stempel drukten op de binnenstad van Groningen: Alessandro Mendini, Giorgio Grassi en Adolfo Natalini.

Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.00 uur. Reserveren kan via info@pictura-groningen.nl. Entree: 15 euro, inclusief een proeverij van Italiaanse hapjes en drankjes.

Italiaans kunstenaars exposeren in Groningen

Italiaans kunstenaars exposeren in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button