NieuwsVakantie

Italiaans eten en glijden in het Hof van Saksen

Hof van Saksen in Drenthe heeft nooit een geheim gemaakt van haar liefde voor Italië. Met restaurants als Gusto, Rapido, Al Fresco en Coccinella gaat de amore in dit luxe vakantiepark letterlijk over de tong. Daar kwamen een paar jaar geleden drie ‘smaken’ bij; Bombo, Presto en Intenso. Nog meer horeca? Non! Het zijn de namen van enkele spectaculaire glijbanen, die de beleving van de glijders omschrijven. Later opende het park ook nog de Saltato.

Bombo is bijvoorbeeld de Italiaanse muziekterm voor trillen en dat treft, want dit is de grootste indoor waterglijbaan ter wereld: 129 meter! Presto daarentegen staat garant voor snelheid, want op deze baan haalt u met gemak 50 km/u. Mocht een reisje naar Italië even niet in de planning zitten, dan heb je nu een alibi om naar het noorden af te glijden voor een Italiaanse beleving! In totaal is er nu 617 meter glijbaan dat op je wacht.

Hoogste glijbaan ter wereld

In Italië zelf zijn er ook genoeg prachtige waterparken, vooral in de buurt van de grote toeristenplaatsen zoals het Gardameer en rond Rimini. Wij willen ooit nog een keer de glijbaan van hotel CDSHotels Terrasini op Sicilië testen. Daarmee maak je bijna een vrije val recht in de zee!  Reis voor deze ultieme glijbeleving af naar Città del Mare bij Palermo. Volgens de Italianen zou het zelf de hoogste ter wereld zijn. De tussenliggende baden zijn gevuld met zeewater. De constructie is al meer dan 40 jaar oud en zou als we sommige reviews mogen geloven wel een opknapbeurt kunnen gebruiken.

De Toboggan glijbaan van CDSHotels Terrasini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button