NieuwsSardinië

Italiaans droomeiland eindelijk verkocht

Het paradijseiland Budelli voor de kust ten noorden van Sardinië is eindelijk verkocht. Het stond al enige tijd te koop. Nadat de vorige eigenaar failliet ging viel het terug in handen van de Italiaanse staat.

Michael Harte, een 47-jarige bankier uit New Zeeland met een groen hart, heeft onlangs de vraagprijs neergeteld; 3 miljoen euro. Hij heeft beloofd de natuur op het ongerepte eiland te beschermen, iets waar de lokale overheid en milieu-organisaties eerder grote zorgen over hadden uitgesproken. Men had dan ook liever gezien dat het eiland in handen van de staat zou blijven. Maar zoals uw weet kan die iedere euro nu gebruiken.

Budelli (Isola di Budelli) is een eiland dat doet denken aan de Robinson Crusoe verhalen. Azuurblauw water, schitterende stranden en onbewoond. Alhoewel, het telt om precies te zijn één inwoner en één huis, dat van de beheerder. In de Romeinse tijd woonden er overigens meer mensen en daarvoor ook al. In de zeebodem zijn brokstukken van roze keramiek gevonden stammend uit de 5e eeuw v.Chr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button