Italiaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kado's voor MoederdagItaliaanse kerstkado'sNieuwsZaken

Italiaans design op het aanrecht

Hou je als Italiëfan ook van Italiaans koken dan doe je dat natuurlijk het liefst met Italiaanse spullen. Keuze genoeg. De Italianen hebben niet alleen een reputatie met de bereiding van het eten, maar ook met op de apparatuur waarmee je dat doet. Keukens, fornuizen, koelkasten en natuurlijk pastamachines. Doorgaans gegoten in fraai design.

Een van de bekende merken is SMEG en die presenteerde voorafgaand aan de grote internationale designbeurs in Milaan, hippe en vrolijke apparatuur.

Je kende misschien al de letterlijk coole ‘Jaren 50’ koelkasten van het merk, de FAB28. Nu is er een nieuwe collectie met zogenaamde klein huishoudelijke apparaten uit de Jaren 50 lijn. Broodroosters, waterkokers, blenders en keukenmachines met een retrolook en kekke kleurtjes.

smeg jaren 50Voor de ontwikkeling ging SMEG terug in de tijd. De ontwerpers kozen voor ronde vormen en warme kleuren gecombineerd met de allernieuwste technologie. Wij van Il Giornale zeggen: echte eyecatchers voor in je keuken!

Wist je trouwens dat de letters van SMEG staan voor Smalterie – Metallurgiche – Emiliane – Guastalla?
Oftewel: “Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla, regio Emilia Romagna”

Helaas moet je voor moeders deze Moederdag (11 mei) nog een ander Italiaans cadeautje kopen. De producten komen pas in het najaar in Nederland op de markt.

TIP: Om je keuken helemaal in Italiaanse stijl te houden is de FIAT500 koelkast ook een idee.
Bekijk ook de speciale website van de SMEG Jaren 50 apparatuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button