NieuwsstileStile Italiano

Italiaans beddenmerk Dorelan opent winkel in Nederland

Dormi bene e sogni d’oro! Lekker slapen doen wij het liefst op een Italiaans matras. Die kan je nu in Leiderdorp uitproberen. De Italiaanse ambassadeur opende namelijk gisteren de grootste flagship store van het Italiaanse bedden- en matrassenmerk Dorelan.

Deze allereerste winkel in Nederland is de grote trots van Erik Schuffel. De voormalige directeur Nederland van de Italiaanse cruiserederij MSC, kreeg heel vaak de vraag van klanten op welk soort matras ze zo heerlijk op de cruiseboot hadden geslapen, en waar je die kon kopen. Toen het jarenlang bonkende ondernemershart niet meer genegeerd kon worden, stapte hij op de grote Italiaanse fabrikant af. Tussen al het saaie Zweedse, Duitse en Nederlandse slaapgeweld moest er toch zeker belangstelling zijn voor topmatrassen die er ook nog eens goed uitzien. Ondanks een totaalgebrek aan ervaring in de woonwereld, keurde moeders het passionele plan goed en ook zijn schoonzoon was wel in voor een avontuur. Vele financiële en praktische ups en downs later was de feestelijke opening van zijn eigen Italiaanse beddenwinkel een feit.

Dorelan

Het Italiaanse merk uit de plaats Forli vlakbij Rimini is een schoolvoorbeeld van de succesvolle maakindustrie. Die is vaak gebaseerd op hechte familiebanden, oog voor kwaliteit en vormgeving en een geconcentreerd lokaal netwerk van toeleveranciers. 1968 besloten Diano Tura en Pietro Paolo Bergamaschi zich aan topmatrassen te wagen. Niet veel later rolde het eerste exemplaar de kleine garage uit. Inmiddels werken er 200 mensen en zijn de matrassen en bedbodems in meer dan 2.000 winkels over de hele wereld te koop.

Ambassadeur van Italië Giorgio Novello knipt het lint door net als wethouder Willem Joosten van Leiderdorp. Mario Forcella van Dorelan kijkt toe

Langwerpige kussens

Als we aan commercieel directeur Mario Forcella tijdens de opening vragen wat het merk zo uniek maakt, laat hij weten dat het vooral het maatwerk is. Alle matrassen die uit de fabriek komen zijn uniek en toegesneden op de eisen van de klant. Hij laat een foto zien waarop tientallen naaisters de matrashoezen met de hand liefdevol in elkaar naaien. De bedden en matrassen kunnen met alle soorten stoffen in alle kleuren worden bekleed. Als we even proefliggen besluiten we dat we de nacht maar meteen in de showroom moeten doorbrengen. Naast het comfort vallen ook de fraaie motieven van het stiksel op, dat een creatief reliëf creëert op het matras.

Tot slot willen we nog even weten hoe het nu zit met die brede rechthoekige kussens in Italiaanse hotels, die wat ons betreft vaak net wat te stevig zijn. Volgens Mario zijn die in principe beter toegesneden op het slaapcomfort en niet typisch Italiaans. Het kussen is dan net zo breed als het matras en dat houdt je hoofd altijd in positie. Ook hou je aan het voeteneind meer ruimte over en dat is weer handig voor lange Nederlanders. Overigens laat hij meteen weten dat Dorelan kussens in allerlei verschillende vormen en stevigheid maakt, ook de meer vierkante die we vooral in Noord-Europa gewend zijn.

De winkel zit in de Wooon woonboulevard van Leiderdorp, bijna direct aan de snelweg, Elisabethhof 14. www.dorelan.nl

Ondernemer Erik Schuffel haalde Dorelan naar Nederland
Italiaanse hapjes mogen nooit ontbreken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button