NieuwsSmaken

Italiaan vindt gekookte groenten saai

Bezorgservice Deliveroo kennen we. Ze zijn ook actief in Italië en zo nu en dan doen ze een grappig onderzoekje naar de Italiaanse eetgewoontes en voorkeuren. Het grote nieuws uit de meeste recente enquête is dat een derde van de Italianen gekookte groenten met afstand het meest saaie onderdeel van een maaltijd vindt.

Het resultaat is voor wat het waard is. Hoe representatief het onderzoek is weten we niet, maar wel dat we gekookte groenten niet vaak op de Italiaanse menukaart zien staan. Grillen, bakken, stoven, fermenteren of ze gewoon rauw eten vindt men in Italië een stuk boeiender.

Gezelschap

Waarom we een beetje twijfelen aan de onderzoeksopzet is dat 70% van de ondervraagden zou aangeven dat ze zich vervelen tijdens de maaltijd. Nou denken we het land best goed te kennen maar die indruk hebben we nog nooit gehad. Een verklaring zou zijn dat net als bij ons er ook in Italië veel alleenstaanden zijn en voor hen is de maaltijd niet altijd even spannend. Verder gaf een groot deel aan de lunch op kantoor ook niet erg aantrekkelijk te vinden. Alles staat of valt met het gezelschap lieten vooral oudere ondervraagden weten.

Kleur en presentatie

Italiaan vindt gekookte groenten saai

Overigens vonden dus 29% gekookte groenten het saaist maar 28% liet weten dat van pasta te vinden en 23% van gekookte rijst. 19% vindt Minestrone soep heel saai. Vooral jongeren zijn gevoelig voor kleur en de presentatie van een gerecht. Ziet het er fleurig en mooi opgemaakt uit dan wordt het al een stuk spannender om te eten. Jonge Italianen proberen daarom zelf het eten wat aantrekkelijker te maken door er een creatief elementen aan toe te voegen qua smaak of kleur.

Het is eker niet zo dat Italianen niet van groenten houden, integendeel. De Italiaanse keuken is een absoluut walhalla voor vegetariërs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button