algemeenNieuws

Italiaan is de slechtste chauffeur van Europa

Wie wel eens in Italië heeft gereden (hier onze tips) weet dat het er soms heftig aan toe kan gaan. Hoe zuidelijker, hoe spannender is onze ervaring. Onze  avonturen op de wegen in Napels en Palermo spanden de kroon.

De website Zoover vroeg in 2012 aan 30.000 Europeanen wie ze de slechtste chauffeurs van Europa vonden. De Italianen noteerden de eerste plaats, ver voor de Grieken en de Polen. Van de 15 genoemde landen doen wij Nederlanders het overigens ook niet echt goed met een zesde plek. Met name de Duitsers irriteren zich aan ons. ‘Nur links’, is volgens onze oosterburen dan ook de betekenis van de vroeger verplichte NL-sticker.

Niet het gevaarlijkste land

Italianen mogen in de ogen van de Europeanen dan wel de slechtste chauffeurs zijn, toch is het niet per definitie veel gevaarlijker op de Italiaanse wegen dan in veel andere landen. Volgens ons kan de Italiaan prima sturen alleen wil hij wel graag opschieten en soms is er dan wat verbale en non-verbale communicatie nodig.

De cijfers laten zien dat Italië van de 28 landen op de 14e plaats staat in de lijst met verkeersdoden per 100.000 inwoners. In België en Portugal vallen relatief meer slachtoffers maar in de Oost-Europese landen is het pas echt gevaarlijk op de weg.

De Grieken, die als een-na-slechtste chauffeurs van Europa te boek staan, veroorzaken de meeste ongevallen met dodelijk afloop, in verhouding tot het aantal inwoners. 
Overigens daalt het aantal verkeersslachtoffers in heel Europa gelukkig sterk. Veiliger auto’s en wegen zullen daar een grote rol in spelen.

  • Klik hier voor het onderzoek van Zoover naar de slechtste chauffeur van Europa
  • Klik hier voor de lijst met het aantal verkeersslachtoffers in Europa
  • Praktische tips voor autorijden in en naar Italië
  • De Top5 mooiste autoroutes in Italië
Druk verkeer in de Italiaanse steden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button