Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Italiaan Aroma nog geen ster, wel vermelding

Het nog vrij jonge Italiaanse restaurant Aroma in het Gelderse Vaassen is ambitieus. Chef Pasquale Carfora wil naar de culinaire top van Nederland en heeft de eerste stappen gezet. De sterrenregen van Michelin die onlangs neerdaalde leverde nog geen échte ster op, maar wel een eervolle vermelding.

Aroma Italian Fine Dining begon middenin de verlammende coronaperiode in het pand van het vermaarde restaurant De Leest in Vaassen. Het was geen makkelijke tijd maar gelukkig waren de gasten tevreden en deelden ze hun reviews op diverse websites. De kranten stuurden hun culinaire schrijvers en Aroma kwam op de lijstjes van Michelin. Na een bezoek van de inspecteurs verscheen de volgende tekst in de nieuwe gids:

“Pasquale Carfora en Elisa Leune pakken uit met hun visie van Italian Fine Dining in deze statige villa, jarenlang de thuisbasis van het gerenommeerde De Leest. De elegante luxe van het decor sluit fijntjes aan bij het bord. Reken op respect voor het product, herkenbare Italiaanse finesse, aandacht voor frisse zuren en originele ingevingen. Zo geeft chef Carfora graag zijn eigen draai aan klassiekers als lasagne en tiramisu. Aroma is een zaak met schwung! (zie ook deze link).

Koken als Pasquale en Bottura

Vorig jaar bewonderden we Pasquale toen hij dé klassieker van de wereldberoemde chef Massimo Bottura kookte. Lees het recept.

Italiaan Aroma nog geen ster, wel vermelding

Italiaan Aroma nog geen ster, wel vermelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button