Emilia-RomagnaNieuwsRegio'sVakantie

Italia in Miniatura, het Madurodam van Italië heropent!

Een leuke attractie in het populaire toeristenoord Rimini is Italia in Miniatura, een soort Madurodam waar echter ook hoogtepunten van andere landen zijn nagebouwd. Het park gaat vanaf 1 juli 2020 weer open na de sluiting als gevolg van de Corona epidemie. Er zijn de nodige maatregelen getroffen voor een veilig bezoek. In gebouwen is een mondkapje verplicht, buiten niet.

Het park werd in 1970 opgericht door Ivo Rambaldi die werd geïnspireerd door soortgelijke parken in het buitenland. Het ligt zo’n vijf kilometer buiten het centrum Rimini aan de Adriatische kust. Op een schaal van 1:25 en 1:50 zijn meer dan 270 monumenten nagebouwd van Italiaanse en andere bekende Europese gebouwen, dat is dezelfde (1:25) schaal als Madurodam. Een deel is echter op schaal 1:5 gebouwd en dat betekent dat je met een bootje door het Canal Grande van Venetië kan varen, net echt.
Van ons land zijn draaiende windmolens te zien (zie foto onder). Rambaldi liet als eerste de basiliek van Sant’Apollinare in Ravenna nabouwen als eerbetoon aan zijn geboortestad. Inmiddels trekt het park meer dan 500.000 bezoekers per jaar.

Het park is van normaal van maart tot september geopend. www.italiainminiatura.com

miniatuur-park-italie-madurodam4
miniatuur-park-italie-madurodam3
miniatuur-park-italie-madurodam2
Italia in Miniatura het Madurodam van Italië heropent!
Italia in Miniatura het Madurodam van Italië heropent!

Italia in Miniatura het Madurodam van Italië heropent!

Italia in Miniatura het Madurodam van Italië heropent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button