Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

In Italië is de politie je snelste vriend

Vandaag overhandigden twee topmannen van de FCA Groep, John Elkann en Sergio Marchionne, twee bijzondere uitvoeringen van de nieuwe Alfa Romeo Giulia aan de Carabinieri. Het ging om het topmodel, de Quadrifoglio met 510 pk. Boeven in Milaan en Rome mogen wel uitkijken want in die twee steden worden de wagens ingezet, alhoewel dat doorgaans voor representatieve doelen zal zijn.   

Italiaanse auto’s vertegenwoordigen alle sterke punten van het land. Stijlvol, mooi design en sportief. Ze doen een appèl op de emoties. Ooit mocht de Nederlandse rijkspolitie zich koning van de snelweg noemen met de flitsende Porsches maar die zijn al lang ingeruild voor degelijke Volvo’s. Ondanks dat de Italiaanse overheid voor de politiediensten vorig jaar een megabestelling deed van 4.000 Seats (iets dat de nodige wrevel wekte), heb je als diender in Italië soms nog het voorrecht om in de fraaiste en snelste modellen te rijden.

[divider][divider]

De carabinieri in Italië hebben een aantal mooie speeltjes om wegpiraten aan de kant te zetten. Dat zal niet altijd om te bekeuren zijn maar ook om bewonderend het nieuwe model Lamborghini of Ferrari te aanschouwen, ook de mannen van de wet zijn liefhebber…

Alfa-Romeo-Giulia-Carabinieri-2

Cadeautjes

Kadootje van de britten voor Italië’s 150e verjaardag

Vandaag was de nieuwe Alfa het cadeautje maar autofabrikanten geven wel vaker mooi speelgoed aan de wetshandhavers. Zo kregen ze een paar jaar geleden twee zeer fraaie exemplaren van de Lotus Evora S cadeau van de Britten voor de 150e verjaardag van het land. Met een 3,5 liter V6 onder de kap en 350 pk, voldoende voor een top van 275 km/h en een sprinttijd van 4,8 seconden, was geen enkele Italiaanse snelheidsduivel meer veilig. Niet dat hij dat al was want het zal u opgevallen zijn dat ook op de Italiaanse snelwegen de trajectcontrole (Tutor) zijn intrede heeft gedaan (meer over Italiaanse snelheidscontroles).

Agenten van de Polizia hadden sinds 2004 al de beschikking over een Lamborghini Gallardo, nieuwwaarde zo’n € 250.000,-. In 2008 kregen ze nog twee nieuwe van dit model maar daarvan werd er eentje aan schroot gereden!
De sportwagens worden gebruikt om snelheidsduivels tegen te houden maar ook voor dringend medisch transport. In 2014 stond Lamborghini weer klaar met het nieuwste model, de Huracán die de codenaam LP 610-4 Polizia kreeg.

Lamborghini-Huracan-politie-italie
De Huracán, LP 610-4 Polizia

Il Giornale verzamelde de afgelopen jaren nog meer bijzondere Italiaanse politievoertuigen. Snelle en minder snelle.

 

Lamborghini-Gallardo-Politie-italie
En toen ging het mis

 

Gezien op het vulkaaneiland Stromboli

Deze zagen we in Caserta, vlakbij Napels
Gespot in het dorpje Morano Calabro in Calabrie

lotus_evora_s_carabinieri_02_mod

Polizia-alfa_sud
De Alfa Sud, uit de tijd dat nog geen ambtenaar het überhaubt in zijn hoofd haalde om over een buitenlands model na te denken.

politie-italie-fiat-500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button