MilaanNieuws

In 7 uur met de trein naar Milaan, in 2028…

Met de Italiaanse Fyra-trein liep het niet zo lekker maar toch kunnen ze in Italië best een snel treintje bouwen.  In december lanceerde Ansaldobreda nog de snelste trein van Europa en even daarvoor ging er ook al een Ferrari-trein rijden van Milaan naar Rome.

Over vijftien jaar moet het mogelijk zijn om met een hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Milaan te reizen (via Parijs)  in minder dan zeven uur. In 2028 is namelijk de nieuwe spoorwegtunnel voor hogesnelheidstreinen tussen Frankrijk en Italië klaar, zo werd eind 2012 besloten.

tunnnel frankrijk italie

De nieuwe 8,5 miljard euro dure tunnel door de Alpen werd door milieubeschermers fel bekritiseerd. Ze vrezen een te grote impact op de natuur door de hogesnelheidstrein. De Franse president François Hollande wees er nog wel op dat ook de Europese Unie nog overtuigd moet worden, want die moet 40 procent van de kosten dragen. De meer dan 50 kilometer lange tunnel op het traject tussen Turijn en Lyon moet de reistijd tussen Parijs en Milaan van zeven naar ongeveer vier uur inkorten.

Nu nog even een goede snelle trein uitzoeken voor het stukje Amsterdam-Brussel…

Links

Klik voor meer informatie over Hogesnelheidslijnen in Italië of treintijden op deze links:

Italiaanse spoorwegen: www.trenitalia.com
Concurrent NTV: Italo trein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button