Nieuws

Imago Italië beter in buitenland dan in land zelf

Het is ons al vaak opgevallen dat Italianen verbaasd en soms zelfs ontroerd zijn hoe positief er over hun land gedacht wordt als ze in Nederland komen. Net als wij kunnen Italianen goed klagen en soms hebben ze daar ook alle reden toe. Ons beeld is vaak weer iets te romantisch.

reputatie-index-landen-2016

De jaarlijkse RepTrak van het Reputation Institute laat zien dat het goed gaat met de reputatie van Italië in het buitenland. Het land klom een paar plaatsen op de lijst naar positie 12. In 2014 was dat nog plaats 16 en vorig jaar 14. Nederland daalde van 9 naar plek 10. Zweden heeft internationaal de beste reputatie, die pakte het goud dit jaar af van Canada. Landen als Irak en Pakistan bungelen onderaan.

Opvallend is dus dat van de 48.000 respondenten in het buitenland Italië 71 punten scoorde, maar de Italianen zelf gaven het eigen land maar 57 punten. Criteria voor de lijst zijn zaken als veiligheid, toerisme, politieke stabiliteit, technologie, milieu, economie en de kwaliteit van de overheid. Volgens het instituut liggen er voor Italië nog veel kansen om te groeien zolang het land gericht blijft op de culturele en natuurlijke rijkdom en erfgoed, politieke stabiliteit en hervormingen.

Lees ook waarom we zoveel van Italië houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button