IJsmaker Agnoli schaalt op naar landelijk
De familie Agnoli maakt al sinds 1938 ijs in Gorinchem. Hun ijssalon Venezia Di Agnoli is één van de vijf oudste van Nederland. De nazaten van oervader Giuseppe Agnoli, hebben ondertussen een prachtige productiefaciliteit net buiten de stad. Toen bleek dat daar nog capaciteit over was, toonden al snel een aantal lokale horecaondernemers interesse.
De familie heeft op basis van de input van deze eerste zakelijke klanten, besloten om hun aanbod nu ook landelijk te gaan leveren. We belden daarom even met Alessio Agnoli (34), kleinzoon van de oprichter, die na een korte carrière bij de Koninklijke Marechaussee, ruim tien jaar geleden toch terugkeerde bij het familiebedrijf. Nu runt hij samen met zijn broer en ouders de zaak. Agnoli: “Met deze stap zijn we al een tijd bezig door te investeren in automatisering, software en verpakkingen. Nu hebben we ook een partner gevonden in diepvriestransport, die ook kleinere leveringen verzorgt. We richten ons op het middensegment en verwelkomen klanten van horeca tot catering en retail.”
We lezen dat jullie je willen onderscheiden met meer dan 100 smaken op voorraad. Zitten daar exotische tussen? “
Het is maar net was je exotisch noemt. Dropijs is al bijna standaard maar punt is dat smaken op de lange duur wel commercieel interessant moeten zijn. We zijn nu bijvoorbeeld druk met kaas-ijs, dat past mooi bij een kaasplank. We experimenteren met verschillende soorten zoals pecorino en gorgonzola. Verder is er ook een ontwikkeling naar ijs met verschillende kruiden. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd. Rode wijn ijs, prosecco ijs, noem maar op. We ontwikkelen ook graag ijssmaken op maat voor chefs. Als relatief kleine producent kunnen we zeer snel schakelen. Dat is, naast dat we na 86 jaar wel iets van ijsmaken weten, onze kracht”.
Meer informatie via agnoli-deijsproducent.nl