Italiaans IJsNieuwsSmaken

Cannabis ijs uit Italië

Misschien is onze spacecake de inspiratiebron geweest voor de wel heel bijzondere ijssmaak die ijssalon Perleco in het Noord-Italiaanse plaatsje Alassio introduceert; ijs met hennepzaad! Marley heet de smaak, genoemd naar de gelijknamige reggaekoning. ‘Cannabijs’ had ons ook wel toepasselijk geleken…

Marley is een ijsje met een missie en tevens een wereldprimeur. Het experiment is namelijk samen met een stichting ontwikkeld die de gezonde eigenschappen van hennep promoot. Het smaakt goed en het is gezond zeggen de makers. De vetzuren in het hennepzaad zijn goed om tal van aandoeningen te voorkomen en bestrijden. Daar is zelfs de Italiaanse overheid het mee eens want die laat ondanks de strenge drugswetgeving tegenwoordig zelf medicinale staatswiet produceren.

De maker van het ijs heeft lang geëxperimenteerd om er een eetbaar ijsje van te maken want de hennepgeur is zoals je misschien wel weet vrij sterk. De hoeveelheid THC van het ijs blijft in ieder geval binnen de wettelijke norm. De salon aan de Via Torino in Alassio heeft wel meer aparte smaken zoals bijvoorbeeld bier-ijs!

Naast Perleco verkoopt ijssalon U Magu in Pietra Ligure het ijs tegenwoordig ook dus als je daar op vakantie bent de moeite van de reis waard zoals ze bij Michelin zeggen.

In Nederland staat Roberto Gelato in Utrecht bekend om zijn eigenaardige ijssmaken.

cannabis-ijs4

I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button