HuizenNieuws

Huizenprijzen Italië. De vierkante meter prijzen per regio

De Italiaanse huizenmarkt verschilt nogal van andere landen als je buitenlandse koper bent. Dat komt onder andere omdat er veel minder gebouwd wordt dan in bijvoorbeeld Turkije of Spanje. De regels zijn streng, het landschap moet wel zoals op de ansichtkaart blijven is het credo. Dit zijn de huizenprijzen Italië per vierkante meter.

Aanbod is er genoeg maar niet altijd op voor buitenlandse kopers aantrekkelijke plekken. De prijsverschillen zijn groot. Overal in het land kan je zelfs een woning voor maar één euro kopen! Maar dan heb je vaak wel de verplichting het huis te renoveren en er (deels) te wonen.

De website Immobiliare.it berekent iedere maand de gemiddelde prijs per vierkante meter per regio. Dan zien we in oktober 2022 dat de huizen relatief duur zijn in de noordelijke regio’s Trentine/Sud-Tirol en Val d’Aosta. Dat heeft te maken met schaarste en met de verhuurmogelijkheden in de zomer én de winter.  In Calabrië krijg je veel waar voor je geld. Daar zijn de huizen gemiddeld bijna drie keer zo goedkoop dan in Sud-Tirol.

Huizenprijzen Italië. De vierkante meter prijzen per regio
Huizenprijzen Italië per vierkante meter oktober 2022

Huizenprijzen dalen al jaren

Waar in veel Europese landen de gemiddelde prijs voor een huis sinds 2010 flink in de lift zit, blijft Italië achter.

huizenprijzen italie

Bekijk het aanbod

Bekijk actueel aanbod koophuizen in Italië via deze pagina.

Huizenprijzen Italië per vierkante meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button