HuizenNieuws

Huizenprijzen Italië. De vierkante meter prijzen per regio

De Italiaanse huizenmarkt verschilt nogal van andere landen als je buitenlandse koper bent. Dat komt onder andere omdat er veel minder gebouwd wordt dan in bijvoorbeeld Turkije of Spanje. De regels zijn streng, het landschap moet wel zoals op de ansichtkaart blijven is het credo.

Aanbod is er genoeg maar niet altijd op voor buitenlandse kopers aantrekkelijke plekken. De prijsverschillen zijn groot. Op Sicilië kan je in bepaalde dorpen zelfs een woning voor maar één euro kopen! Maar dan heb je wel de verplichting het huis te renoveren.

De website Immobiliare.it berekent iedere maand de gemiddelde prijs per vierkante meter per regio. Dan zien we in maart 2017 dat de huizen relatief duur zijn in de noordelijke regio’s Trentino-Sud Tirol en vooral Val d’Aosta. Dat heeft te maken met schaarste en met de verhuurmogelijkheden in de zomer én de winter.  In Umbrië, Calabrië en Molise krijg je veel waar voor je geld.

Huizenprijzen dalen al jaren

Waar in veel Europese landen de gemiddelde prijs voor een huis in 2016 flink in de lift zat blijft Italië achter. Pas in het laatste kwartaal 2016 liet de index een positief cijfer zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button