Het originele recept voor het drankje Hugo
Italië is het land van de aperitivo-cultuur, lekker lang doorborrelen met kleine hapjes. Prosecco, Martini en Aperol Spritz kleuren de bars en terrassen. In de noordelijke regio Sud-Tirol is nu de Hugo helemaal hip, met name in de zomer.
Daar wordt het vooral zelf gemixt maar de cocktail is nu ook kant-en-klaar in Nederland te koop, de ‘Hugo Prosejito’. Kelly Strauss van Brandingtrends haalde het drankje naar Nederland. Het is gemaakt van prosecco, vlierbessensiroop (sambuco), citroensap, muntblaadjes en een scheutje sodawater. In tegenstelling tot de meeste andere pre-mixdrankjes worden er geen e-nummers, smaakversterkers, smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Het drankje heeft een zoete, fruitige en verfrissende smaak.
Maar zelf maken kan dus ook. Bekijk de video!
Het originele recept voor het drankje Hugo
- 15cl Prosecco
- 2cl vlierbessensiroop
- Bruisend water
- Munt
- Schijfje citroen
Bereiding
Mix alle ingrediënten voorzichtig in een glas met twee of drie ijsklontjes en gebruik het schijfje citroen voor de decoratie of voor de smaak.
Een fris en fruitig drankje voor op een zomers terras !
Allimone vindt het heerlijk dat er Citroensap in zit.
Cin Cin