NieuwsRegio'sSiciliëVakantie

Hoogtepunten van Sicilië

Sicilië, het eiland in het zuidelijkste puntje van De Laars kent veel verrassingen. Voormalig ENIT-directeur Marco Montini, vertelt over zijn eigen hoogtepunten van Sicilië.

Toen ik jaren geleden voor het eerst op Sicilië was, raakte ik meteen in de ban van het grootste eiland van Italie, met zijn duizenden jaren geschiedenis. Ik ben een echte natuurliefhebber en daarom is het vooral de ongelooflijke schoonheid van het landschap dat me fascineert: de wilde zee waarmee de mensen in harmonie leven, de rokende Etna, geurige citroenbomen en een enorme verscheidenheid aan vegetatie. Ze maken het eiland voor mij een klein paradijs.

Taormina

Hoogtepunten van Sicilië

Als u naar Sicilië reist moet u in ieder geval Taormina zien. Het oude amfitheater heeft een prachtig uitzicht op de Etna. Ook na de vele keren dat ik hier geweest ben raak ik nog steeds onder de indruk. Deze zomer is het theater het decor van het prestigieuze filmfestival Taormina Arte.

Palermo

Hoogtepunten van Sicilië

Sicilie is vooral een ontmoetingsplaats van Oost en West. De lange bezetting door de Arabieren heeft geleid tot sterke Arabische invloeden op het eiland. Dit wordt ook weerspiegeld in de gastronomische cultuur. Palermo, de dynamische Siciliaanse hoofdstad, staat bekend om haar verfijnde ‘streetfood’. In Palermo slenter ik het liefst langs de kramen van de Vucciriamarkt.  Bij talrijke stalletjes kan je buitengewoon lekkere hapjes proeven. Meer over de hoogtepunten van Palermo.

Catania

Hoogtepunten van Sicilië
Catania is een van de hoogtepunten van Sicilië

In het oosten van Sicilie ligt aan de voet van de Etna de stad Catania. De stad heeft een bijzondere relatie met de vulkaan. Sinds de grote uitbarsting in 1669 hebben de twee vrede gesloten. Het historische centrum van de stad kenmerkt zich door fraaie barokke gebouwen uit de 17e eeuw. De olifant op het Piazza Duomo is het symbool van de stad. website

Tip: Palazzolo Acreide

Mijn persoonlijke tip is de stad Palazzolo Acreide. Hoog gelegen in de Monti Iblei, is de stad een perfecte mix van folklore en cultuur. De barokke kerken van San Paolo, San Sebastiano en San Michele Arcangelo, werden in 2002 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Mijn geheime tip is het feest ter ere van de Heilige Paulus, La Festa di San Paolo. In juni eren de inwoners met veel emoties hun patroonheilige. Er zijn optochten met veel confetti, er is muziek en een nachtelijk vuurwerk dat de hemel boven Palazzolo Acreide kleurrijk doet oplichten.

Hoogtepunten van Sicilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button