algemeenKunst & CultuurKunst, film, muziekLombardijeNieuwsRegio'sVakantie

Hoogtepunten van Mantova

In 2016 werd de stad Mantova gekozen tot culturele hoofdstad van Italië De stad heeft zo’n 50.000 inwoners en is cultureel zeer moeite waard.

De beeldschone stad in de regio Lombardije werd meer dan 2000 jaar voor Christus gesticht. Het was van de 14e tot de 18e eeuw de prinselijke zetel van het Huis van Gonzaga. Die rijkdom is nog overal te zien. Het historische centrum werd dan ook door UNESCO in 2007 uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Mantova, Mantua in het Italiaans, dong ook mee voor de titel van Europese culturele hoofdstad in 2019. Maar die eer viel te beurt aan de Zuid-Italiaanse stad Matera.

Het Palazzo Te in Mantova
Het Palazzo Te in Mantova

Hoogtepunten in Mantova

Hoogtepunt in de stad is onder andere het Palazzo Te, een paleis gebouwd van 1524 tot 1534 voor Federico II Gonzaga. Het is het meesterwerk van de architect Giulio Romano, een leerling van Raphael. Hij liet het paleis volschilderen met prachtige fresco’s  en decoraties. De talrijke thema’s van de fresco’s maken het paleis uniek. Zo zijn er bijvoorbeeld de banketten in de Sala di Psiche, de gestileerde paarden in de Sala dei Cavalli (paardenkamer). In de meest eigenaardige kamer, de Sala dei Giganti (reuzenzaal), zie je groteske boze figuren die een ravage aanrichten.

Palazzo Ducale

Een ander hoogtepunt is het Palazzo Ducale (hertogelijk paleis), waar de Gonzaga leefde van 1328 tot 1707. Het paleis heeft ongeveer 500 kamers en is het meest bekend door Andrea Mantegna’s fresco’s in de Camera degli Sposi (bruidskamer).

mantua-luchtfoto

Uitstapje Gardameer

Tip: Mantova ligt vlakbij Verona en het Gardameer . Het is daarom een perfect uitstapje voor vakantiegangers aan de zuid- of zuidoostkant van het meer.

In Mantova en omgeving kan je ook mooi fietsen op vlakke paden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button