NieuwsRegio'sUmbriëVakantie

Hoogste hangbrug Europa open

Een Tibetaanse hangbrug in Umbrië die gedeeld de hoogste van Europa is! De lokale kranten raken er niet over uitgesproken en dat is terecht. Lopend over de 517 meter lange brug, hang je 175 meter boven de grond. Spectaculair!

Zet ‘m maar op je lijst want 23 maart gaat hij open. De brug verbindt het historische centrum van het stadje Sellano (965 inwoners) met het gehucht Montesanto. Beneden loopt dan wel een rivier maar van die hoogte is een plons ongezond. Daarom ga je dubbel gezekerd de brug op met handschoenen en een helm. Het is geen uitje voor bangeriken. Na 1.023 treden ben je aan de overkant.

Hoogste van Europa

Samen met een brug in Portugal is deze brug de hoogste hangbrug van Europa en daar is iedereen apetrots op. Qua lengte moet hij alleen zogenaamde Sky Bridge in Tsjechië voor zich dulden. Het bouwwerk kostte 1,5 miljoen euro.

Valnerina streek

Hoogste hangbrug Europa open
Norcia ia een bezienswaardige stad in de Valnerina streek

Dit verstopte hoekje van Umbrië kan wel wat aandacht gebruiken en dat is precies waar men met de brug op hoopt. Valnerina heet dit gebied en het ligt tegen de grens met De Marken. Het Sibillinipark is prachtig net als het nabijgelegen Valle del Menotre. Hou je van worst dan moet je naar Norcia dat in de buurt ligt, maar dat las je natuurlijk al in het nieuwe nummer van onze gedrukte krant!

Het stadje Sellano zelf is ook de moeite waard want het staat op de bekende lijst met mooiste plaatsjes van Italië, I borghi più belli d’italia. De regio Umbrië heeft trouwens de meeste van dit soort pareltjes, 32 om precies te zijn.

Een overtocht over de brug kost je rond de 25 euro maar de prijzen zijn, zelfs net voor de opening (!), nog niet zeker. Je moet minstens 1,20 meter zijn en in een goede gezondheid verkeren voor het spannende avontuur. De route kan maar in één richting worden afgelegd, van Sellano naar Montesanto en niet andersom.

Tickets

Hoogste hangbrug Europa open

Kaartjes kopen kan ter plekke of via deze link alleen is op het moment van dit schijven het ticketsysteem nog niet live.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button