Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsRegio'sVakantie

Hond ruikt corona op Italiaanse school

In de Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol worden honden op scholen ingezet om besmette leerlingen te detecteren. Basis en middelbare scholen openen deels op 7 januari. Naast de gebruikelijke maatregelen en tests maken honden bij een aantal scholen hun opwachting bij de ingang. Ze zijn speciaal getraind om het Covid-virus te ruiken.

Sinds de zomer van vorig jaar wordt er wereldwijd al geëxperimenteerd met de inzet van de trouwe viervoeter. De dieren kunnen immers ook in een zeer vroeg stadium andere ziektes opsporen zoals kanker en malaria. De resultaten uitstekend. Honden pikken meer dan 90% van de geïnfecteerde eruit blijkt uit verschillende kleine studies het afgelopen jaar. Ook ruiken ze al veel eerder dan de andere tests of er wat mis is. Hondenneuzen bevatten 300 miljoen geurreceptoren, vergeleken met 5 miljoen of 6 miljoen van mensen.  

In de Verenigde Arabische Emiraten, Finland en Libanon worden honden al ingezet op de luchthavens. Vanaf maart gaan 300 honden aan de slag in Franse verpleeghuizen.

Een grootschalige aanpak is er nog niet omdat er nog te weinig data zijn en de training van het dier zeker twee maanden vergt. Verder zijn er begeleiders nodig en die trek je niet even uit een la.

Honden in Italië

Italianen zijn net al wij dol op honden. Ze worden ingezet voor de jacht, als truffelhond en zelfs als strandwachten! Bekijk hier een groot aantal Italiaanse hondenrassen. Zelf met je hond naar Italië? Hier een aantal tips.

De strandwachten in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button