algemeenNieuwsVakantie

Homovriendelijke ‘MisterBNB’ nu ook in Italië

De reiswebsite Misterbnb is nu ook actief in Italië. De in 2013 opgerichte site kent nu 50.000 deelnemers in 134 landen en is bedoeld als homo-vriendelijk alternatief voor Airbnb. Het bedrijf liet weten dat ondanks de snelle groei van dit type vakantieonderkomens, homoseksuele huiseigenaren en reizigers nog steeds moeite hebben om zich welkom en veilig te voelen. 

De Romeinse verhuurder Dario zegt dat omdat hij zelf homo is hij de doelgroep beter begrijpt en ze adviseren over de leuke dingen die er te doen zijn. Mede-oprichter Matthieu Jost zegt dat homo’s zich graag welkom willen voelen als ze op reis gaan. Misterbnb voorziet in die behoefte met redelijke geprijsde kamers op centrale locaties. Overigens is de site alleen op mannen gericht.

homo-italie

Samenlevingscontract

Er is de laatste jaren hard gestreden voor homo-emancipatie in Italië maar premier Renzi heeft de zaak veel goed gedaan. Italië was het enige land in West-Europa waar geregistreerd partnerschap voor homo’s nog niet bestond en het homohuwelijk wordt in de Laars dus ook niet erkend. Nadat er honderdduizenden mensen de straat op waren gegaan, kwam in februari toch de wet erdoor dat mensen van hetzelfde geslacht een samenlevingscontract kunnen afsluiten. Dat was mede te danken aan zware druk van de Europese-Unie en na een veroordeling voor discriminatie door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Italiaanse LHBTQ-ers hebben nu dezelfde rechten gekregen als getrouwde echtparen wat betreft erfenissen, wonen en pensioenen.
“Hoop heeft gewonnen van de angst, moed van discriminatie. Liefde heeft gewonnen”, liet premier Renzi weten.

Lees meer over de vakantie hotspots voor homo’s in Italië. Vanaf 2021 zijn er speciale rondleidingen door de bekende attracties met speciale aandacht voor gays in de historie.

Homovriendelijke ‘MisterBNB’ nu ook in Italië

Homovriendelijke ‘MisterBNB’ nu ook in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button