Italiaanse modeNieuws

Hollands Vingino lanceert kinderkledinglijn in Italië

Mensen met kinderen kennen het zeker, het merk Vingino. Hippe, stoere kwaliteits kinderkleding. Niet alleen met een Italiaanse naam maar ook met een Italiaanse touch in de collectie. Weinig mensen weten daarom dat het gewoon een Nederlands merk is, opgericht door een ex-voetballer! Het merk gaat nu ook Italië zelf kleding verkopen, vanaf de zomercollectie 2014. Dat vinden we nou stoer!

Het bedrijf opent een eigen verkoopkantoor in Riccione (Emilia-Romagna) en vijf showrooms verspreid door het land. Ook wordt een nieuwe lijn voor tieners op de Italiaanse markt gebracht, La Selezione di Gino.

Het Italiaanse avontuur begon eind juni op de Pitti Bimbo beurs in Florence.

Vingino oprichter Benny Dekker in actie als voetbalprof
Vingino oprichter Benny Dekker in actie als voetbalprof

Ex-profvoetballer begint kledingmerk

Bij het horen van de naam ‘Benny Dekker’ zal zelfs bij de doorgewinterde voetballiefhebber niet meteen een lampje gaan branden. De voormalige rechtsbuiten kende dan ook een relatief bescheiden carrière bij NEC, AZ en De Graafschap en wist nimmer, mede door een blessure, de absolute top te bereiken. Hij belandde daarna in de mode wist in 10 jaar tijd zijn bedrijf uit te bouwen tot een internationaal florerende onderneming.

Samen met zijn vriendin startte hij in 2001 een kledingzaak, in eerste instantie voor volwassenen, later werd de focus gericht op kinderkleding. De zaak kwam in een stroomversnelling toen Dekker onder eigen label kinderkleding ging ontwerpen en produceren. “Met name omdat ik vond dat er behoefte was aan iets nieuws”, zo zei hij ooit in een interview. “Natuurlijk, er was een ruim aanbod voor kinderen, maar veel was van hetzelfde. Tuttige dingen genoeg, maar geen lekkere, stoere kinderkleding. We hebben dus een serie broeken laten maken en dat later doorgetrokken naar een complete collectie. Dit onder de naam Vingino, vernoemd naar de namen van mijn zoon: Vince Gino.”

Doorslaand succes

De filosofie om ‘volwassen modellen’ te vertalen naar kinderkleding bleek meteen een doorslaand succes. Vanuit Ermelo werd Nederland in rap tempo veroverd en sinds enkele jaren geldt Vingino als hét modemerk voor kinderen. Met name door de modische, stoere en eigenzinnige collectie. Niet alleen jeans, maar ook jurkjes, rokjes, shirts, underwear en de eigen footwear lijn. Vingino is dan ook te vinden in vrijwel iedere (betere) kledingwinkel in Nederland en in een groot aantal verkooppunten in 11 Europese landen. Er werken meer dan 50 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button