Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Hollands bootje voor Bocelli

Stapte wereldster Andrea Bocelli in maart dit jaar nog in het huwelijksbootje, sinds kort staat hij achter het roer van een luxe schip van de Friese jachtenbouwer Jetten Yachting in Sneek. Het zeewaardige motorjacht dat speciaal voor hem is gebouwd is 22,1 meter lang, heeft een uitschuifbare duikplank en er is volop rekening gehouden met de visuele handicap van de operazanger.

De boot werd twee maanden geleden al afgeleverd maar ontwerper Vripack maakte het nieuws pas deze week officieel bekend. In mei dit jaar was de tewaterlating al wel uitgelekt.

Andrea Bocelli is gek op varen en heeft al meerdere schepen. Misschien was daarom een van zijn meest legendarische concerten wel in de haven van Portofino. Hij noemt het Nederlandse schip zijn favoriet: “Ik houd van de manier waarom de ruimtes zijn ingedeeld. Onze uitgebreide familie kan samenkomen op dit jacht. Ik geniet van de nabijheid van hen en de intimiteit die dit schip biedt. Maar het is ook fijn dat er gedacht is aan de privacy van mijn gasten, door de eigen hutten.” De zanger is een echte familieman. Dat weten we uit het exclusieve interview dat  hij vorig jaar aan ons gaf.

Andrea-Bocelli-22m-motor-yacht-03-big
Andrea-Bocelli-22m-motor-yacht-02-big

Over de inrichting die op hem is afgestemd zegt hij: “Mijn jacht moest voldoen aan specifieke behoeften zodat ik mij op me gemak voel, zowel technisch als architectonisch. Ik wilde dat het schip gezellig, warm, veilig en comfortabel zou worden. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat het geluidsniveau van de motoren zo laag mogelijk is. Aan al mijn behoeften is voldaan. Ik wilde een solide boot en die heb ik gekregen. Ik ben erg blij met mijn keuze voor deze werf en de ontwerpers van mijn schip”

Lees meer over Italiaanse scheepsbouwers.
Ons artikel over zeilen rond Sicilië via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button