CampaniëKunst & CultuurKunst, film, muziekNapelsNieuwsRegio'sStedenVakantie

Hogesnelheidstrein van Rome naar Pompeï

Vanaf juli dit jaar is het mogelijk om met de hogesnelheidstrein rechtstreeks van Rome naar Pompeï te reizen. Er is een vernieuwd station geopend, vlakbij de archeologische opgravingen. Het is een extra stop op de hogesnelheidslijn van Rome naar Napels en Salerno.

Ook nu al kan je met de trein naar Pompeï alleen moet je dan vanuit Rome in Napels overstappen op een boemeltje van de Circumvesuviana. Vanaf volgend jaar kan je zelfs rechtstreeks vanaf de luchthaven Rome Fiumicino, op hoge snelheid naar de wereldberoemde stad.

Het nieuwe spoorwegknooppunt ligt op de plek van het huidige stationnetje Pompei Scavi. Dat ligt tegenover de ingang van het park. Het knooppunt verbindt de sporen van Circumvesuviana en de RFI aan elkaar. Via dit station kan je dan ook nog verder naar andere bekende opgravingen zoals Herculaneum, Stabiae en Oplontis.

Meer bezoekers

Het doel van het nieuwe station is om het toerisme in dit gebied te stimuleren. Het geld komt deels uit Europese fondsen die in 2012 werden vrijgemaakt, om de slechte staat van Pompeï te verbeteren. Men denkt aan een verdubbeling van het aantal bezoekers. Dat zou dan op 40.000 per dag komen.

Sommige hoteliers in Sorrento hebben lichte twijfels, omdat de internationale toerist wellicht niet meer in het bekende stadje aan de Amalfikust komt overnachten.

Pompeï

Hogesnelheidstrein naar Pompeï in 2024

Het stadje Pompeï bestaat al sinds 700 jaar voor Christus. Vanaf de 4e eeuw voor Christus viel het onder Romeinse bewind. Het werd daarna een belangrijke haven voor Rome. In augustus van het jaar 79 werden verschillende aardbevingen gevoeld en een paar dagen later barstte op 24 augustus de vulkaan Vesuvius uit, waarbij de top van de vulkaan explodeerde. Pompeï werd met zijn 10.000 bewoners begraven onder het stof en de as. Koop kaartjes online via de officiële site.

Het huidige mini-stationnetje Pompei Scavi stopt voor de deur van de opgravingen.

Hogesnelheidstrein naar Pompeï in 2024

Hogesnelheidstrein naar Pompeï in 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button