NieuwsSicilië

Het mooiste meisje van Italië komt dit jaar uit Sicilië. Miss Italia!

Ondanks de controverse die al maanden duurt, werd de Miss Italia verkiezing zondagavond gewoon uitgezonden. Sicilianen worden onder een goed gesternte geboren; na de oudste man ter wereld levert het eiland nu de mooiste vrouw van Italië! De 19-jarige Giulia Arena uit Messina mag zich de schoonheidskoningin van 2013 noemen.

De verkiezing werd dus wel uitgezonden maar voor het eerst in 24 jaar niet door de Italiaanse nationale televisie, de Rai. Die meenden dat het evenement vernederend is voor vrouwen en daarvoor kregen ze veel bijval van (met name) vrouwelijk politici. Als reactie droegen de deelneemsters t-shirts met de tekst  “nè nude nè mute”, noch naakt, noch dom.

Publiek

Het Italiaanse publiek vindt het in ieder geval nog steeds prachtig, het maakt onderdeel uit van de Italiaanse cultuur. Ook over aanmeldingen had de organisatie niet te klagen. Met 7.000 meisjes die inschreven en allemaal droomden van dat ene kroontje, werd het aantal van vorig jaar overtroffen. Veel Italiaanse dorpen en steden organiseren ondanks de bezuinigingen dan ook nog steeds op volle pleinen lokale missverkiezingen, als voorronde voor het grote evenement.TV-zender La7 speelde in ieder geval handig op de afwijzing van de Rai in, door de uit 1939 stammende verkiezing die nu in Jesolo plaatsvond, integraal uit te zenden. Het zal ze geen reclame-windeieren hebben gelegd…

Giulia Arena won eerst de verkiezing van Miss Sicilie
Giulia Arena won eerst de verkiezing van Miss Sicilië

Giulia Arena

Giulia Arena is 1,70 m, heeft lichtbruin haar en groene ogen. Opvallend is haar tatoeage met een zin uit Dante’s Goddelijke Komedie. In interviews zegt ze dat ze trots is een ‘dochter’ van Dante te zijn.  Giulia woont inmiddels niet meer in Messina. Ze studeert internationaal recht aan de universiteit van Milaan.

Nieuwe regels

Om tegemoet te komen aan de kritiek heeft de organisatie besloten dat nu ook gehuwde vrouwen en moeders mee mogen doen en de maximum leeftijd werd verhoogd. Toch is de kern van de verkiezing het zelfde. De zoektocht naar het mooiste meisje van Italië. Nu is het nog een hele klus om er eentje te kiezen want Italiaanse vrouwen zijn nu eenmaal de mooiste vrouwen van de wereld, daar zijn vriend en vijand het over eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button