Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Het lied van Marina, mix van romance en geschiedenis

Tessa Vrijmoed schreef de roman Het lied van Marina, een heerlijke mix van romance en geschiedenis. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten in Castel Gandolfo, een Italiaans dorp met zomerverblijf van de paus.

Tessa Vrijmoed woont al jaren met haar gezin in Rome en weet waar ze over praat. Dat het verhaal zich afspeelt in Castel Gandolfo spreekt ons aan. Het leuke plaatsje aan een vulkaanmeer, is een perfecte uitvalsbasis voor Rome en kent een boeiende geschiedenis. Rond die geschiedenis schreef Tessa haar verhaal. Het boek is net uit.

Synopsis

Op 8 september 1943 verliest Italië haar alliantie met Duitsland. Tot 4 juni 1944 zal Italië bezet zijn door de Duitsers. Het is een relatief korte periode, maar een veelbewogen tijd. Het is het moment waarop Marina Corelli met honderden anderen onderdak verschaft wordt in de pauselijke villa en de bijbehorende tuinen van Castel Gandolfo. Marina, die tot die tijd geen behoefte leek te hebben aan een vaste relatie, wordt er verliefd op pianist Leandro. Hij doet haar behoefte aan zelfstandigheid wankelen. Maar als de oorlog grimmiger wordt en haar dorp in gevaar komt, staat Marina’s leven plots op losse schroeven.

Dit verhaal is niet alleen het verslag van een interessante episode in een belangrijk historisch tijdperk. Het lied van Marina is bovenal een verhaal over liefde.

Over de auteur

Tessa D. M. Vrijmoed (1982) behaalde haar Master in Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte enkele jaren als docent Klassieke Talen en verhuisde in 2008 naar Rome. Daar woont ze inmiddels samen met haar gezin. Ze schreef al eerder boeken en gidsen over Rome, met Het lied van Marina bewijst ze haar talent als romancier.

Het lied van Rocco

Natuurlijk is er nog een ander, vooralsnog veel bekender lied van Marina. Rocco Granata (16 augustus 1938) zong het vele jaren. Tien jaar geleden draaide een zeer succesvolle film over zijn leven in de bioscoop, lees meer.

Het lied van Marina, mix van romance en geschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button