algemeenMuziekNieuwsOperaTrouwen in italiëUmbrië

Het kleinste theater ter wereld

In Italië zie je nog veel schitterende klassieke operatheaters met balkons en chique loges. Het Teatro alla Scala in Milaan is waarschijnlijk het meest bekende icoon. De talrijke operafestivals die meestal in de vakantieperiodes plaatsvinden zijn een perfecte gelegenheid ze van binnen en tijdens een uitvoering te bezichtigen.

Een vermelding waard is het iniminitheatertje in Monte Castello di Vibio (Umbrië), het kleinste theater ter wereld met maar 99 stoelen!

Balkons in Teatro della Concordia
Deze foto van de balkons laat goed zien hoe klein het is.

Het Teatro della Concordia werd geopend tijdens de overheersing van Napels in 1808 en was een initiatief van negen welvarende Umbrische families. De Napoleontische tijd bracht Monte Castello di Vibio een periode van welvaart omdat de stad toen het administratieve centrum van de omliggende regio werd. Pas veel later kreeg het theater zijn mooie decoraties. Cesare Agretti en zijn toen pas 14-jarige zoon Luigi schilderde de muren, het plafond en de balkons.

Er zijn ieder jaar talrijke optredens in het theater. Van opera tot klassieke muziek en jazzconcerten. Het theater is ook beschikbaar als trouwlocatie!

www.teatropiccolo.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button