Italiaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse modeStile ItalianoZaken

Het klassieke Italiaanse overhemd is terug van weggeweest

Na jaren van felle contrasten, dubbele boorden en een overschot aan knoopjes, vindt Punto Italiano het tijd voor tegengas. In haar najaarscollectie vormen de klassieke kleuren “bianco e blu” dan ook de spreekwoordelijke rode draad. Terug naar de basis, terug naar klassieke Italiaanse elegantie.

Trends komen en gaan. Tom Foolen, eigenaar en ontwerper, werkte de afgelopen jaren vanuit zijn woonplaats Rome. De overhemden zoals we die de laatste jaren in Nederland gewend waren, zijn eigenlijk verre van Italiaans.” Wat Punto Italiano betreft nemen we dan ook definitief afscheid van de felle contrasten, dubbele boorden en het overschot aan knoopjes. Foolen: “De Italiaanse man kleedt zich klassiek. Onder een jasje wordt een wit of lichtblauw shirt gedragen, casual mag een tikkeltje frivoler zijn.” De kleuren blauw en wit vormen dan ook het uitgangspunt voor dit najaar. Het resultaat is volgens Foolen een stijlvolle collectie draagbare shirts, opgesierd met een geborduurd Italiaans vlaggetje net boven het rechtermanchet: het kenmerk van Punto Italiano.

The Perfect White / The Perfect Blue
De topstukken uit de collectie, het lijkt wel kunst, zijn het zogenaamde Perfect White en het Perfect Blue Shirt. Beide overhemden zijn vervaardigd van een hoogwaardige dubbel getwijnde Italiaanse poplin, geweven uit Egyptisch katoen. De shirts zijn voorzien van paarlemoeren knoopjes, een cutaway boord en 8 centimeter brede manchetten.  
Meer informatie bij www.puntoitaliano.it
Meer Stile Italiano op deze site


[ad#250 x 250 Google Adsense vierkant]


2 reacties

  1. Wij onderschrijven dit helemaal. Italiaanse herenhemden zijn helemaal helemaal in de mode. Het liefst met wilde prints en contrasterende boorden. Ook zijn wij een verschuiving richting het maatwerk. Men kiest tegenwoordig liever een iets duurder maar wel op maat gemaakt overhemd. Het verschaft je toch een soort van status natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button