Proef de verrukkelijke eenvoud van de Italiaanse keuken in deze extra dikke editie van NR.1 foodmagazine delicious. Kook een menu met klassiekers van Noord- tot Zuid-Italië, basics als pizza & pasta en bezoek de beste Italiaanse hotspots in Nederland. Of ga voor de lekkerste kaasgerechten, homemade Bomboloni van bakkoning Rutger van den Broek of 5 toppers met chocolade & hazelnoten. En… reis mee naar food-hoofdstad Turijn!
- Bestel dit grote Italië nummer van delicious. nu in de webshop! De verzending binnen Nederland is helemaal gratis.
Alvast een voorproefje van het Italië nummer proberen? Bijvoorbeeld pasta met burrata? In deze pasta wordt de fluweelzachte bol kaas gecombineerd met een pittige tomatensaus.
Pasta met burrata
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie 4 el
- 1 ui, fijngesneden
- bosje bladpeterselie, blaadjes en steeltjes apart fijngesneden
- 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 100 g ’nduja*
- 3 el tomatenpuree
- 800 g kerstomaatjes uit blik
- 300 g mafaldine of andere lange pasta
- 50 g boter, in blokjes
- 1 bol burrata
- chili-olie, liefst Italiaanse
- rasp van 1 biocitroen
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig tot laag vuur. Bak hierin de ui 10 min. onder af en toe omscheppen tot hij licht kleurt. Voeg de peterseliesteeltjes, knoflook, ‘nduja en tomatenpuree toe en bak 3-4 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de kerstomaatjes toe, draai het vuur laag en laat de saus in 15-17 min. licht inkoken.
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 250 ml kookwater op.
- Roer het opgevangen kookwater door de tomatensaus en verwarm nog 2-3 min. op laag vuur. Voeg de pasta en de boter toe en schep om in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de pasta in een schaal en leg de burrata erop. Sprenkel er naar keuze chili-olie over en bestrooi met peterselieblaadjes en citroenrasp.
* ’Nduja is een pittige, smeerbare worst, te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels of online. Kun je geen ’nduja vinden? Gebruik dan chorizo en maal deze eerst in een keukenmachine tot een grove pasta.
Auteur: delicious. Recept: Sam & Ellie Studd. Fotografie Ben Dearnley, Chris Court. Styling Kirsten Jenkins .