Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Het goedkoopste Michelin sterrenrestaurant van Italië

Deze week daalden de Michelinsterren weer neer in Nederland. In Italië moeten ze nog even geduld hebben. Daar zijn ze zoals gebruikelijk pas in november aan de beurt. Doorgaans is een bezoekje aan zo’n topzaak een aanslag op de portemonnee. Maar in Italië is het prijsniveau van de top lager dan in Nederland en België. Daarom zochten we eens naar het goedkoopste Michelin sterrenrestaurant van Italië. Bij Vintage 1997 in Turijn betaal je maar 30 euro!

De website Chefspencil, attendeerde ons op het leuke onderzoekje naar de Top25 goedkoopste en duurste sterrenrestaurant van Europa. Wat betreft de duurste, daarvan staat er geen enkele uit Italië in de lijst. Ciel Blue uit Amsterdam is het allerduurst. Je bent zeker 600 euro per persoon lichter als je naar buiten wandelt met het kaviaarmenu in de buik. De andere restaurants in de Top25 zetten gemiddeld zo’n 400 euro op de rekening.

Eten met ster voor maar 30 euro

Goedkoopste sterrenrestaurant
Het team van Vintage 1997 in Turijn

De torenhoge prijzen hierboven staan in schril contrast met menu’s voor minder dan 30 euro die andere sterrenzaken aanbieden. Vooral in Frankrijk vinden we de koopjes. Het enige Italiaanse restaurant in de Top25 goedkoopste sterrenrestaurants in Europa is Vintage 1997 in Turijn. Daar betaal je voor de geweldige lunch maar 30 euro. En dan kan je ook nog kiezen uit vlees, vis of vegetarisch! Deze prijs is trouwens wel een lokkertje dat je vooraf moet reserveren. Het restaurant staat verder bekend om zijn pretparkmenu (Luna Park) à 120 euro pp. In het klassieke restaurant, dat een enkeling als gedateerd typeert, drink je verder uitstekende champagnes. Website: www.vintage1997.com.

Het overzicht van de website Chefspencil

Het goedkoopste 3-sterrenrestaurant van Italië

De rekening bij restaurants in Italië met een Michelinster valt dus gemiddeld lager uit dan in Nederland of België. Dat geldt ook voor de zaken met drie sterren. Twee daarvan staan zelfs in de Top10 goedkoopste 3-sterrenrestaurants ter wereld, die Money-site een keer uitzocht.  

We beginnen met restaurant Dal Pescatore in Canneto sull’Oglio, tussen Mantova en Cremona. Chef Nadia Santini, die ooit werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke chef ter wereld, rekent €150,- voor het menu. Een schijntje in vergelijking met de vier- à vijfhonderd euro die de meeste andere 137 driesterrenrestaurants in de wereld graag van je ontvangen. Dal Pescatore is echt een begrip, al meer dan 25 jaar hebben ze drie sterren. Lees meer over dit bijzondere restaurant. Een tip voor als je aan de zuidkant van het Gardameer vakantie viert.

Voor het tweede relatief voordeligste driesterrenrestaurant moet je meer moeite doen. Het ligt in een klein dorp in de binnenlanden van de bergregio Abruzzen. Maar zoals Michelin zegt, drie sterren is de reis waard. Het vegetarische menu van Chef Niko Romito kost ‘maar’ 170 euro p.p.

Romito begon de zaak in 2000 samen met zijn zus Cristiana. In slechts zeven jaar kookte het autodidactische supertalent drie sterren bij elkaar. Sinds 2011 zit het restaurant in de Casadonna, een voormalig 16e-eeuws klooster.

Het kloostercomplex van driesterrenrestaurant Reale in Italië

Italiaanse restaurants met een Michelin ster

Ons overzicht  van alle sterrenrestaurants in Italië krijgt binnenkort een update maar ga ervan uit dat zeker in de top van de lijst niet veel wijzigingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button