Italië Evenement 2012Kunst & CultuurKunst, film, muziek

Het duurste boek aller tijden

De boekwinkels hebben het moeilijk maar met een paar exemplaren van de Grimani-Brevier kan de kassa zomaar weer gevuld zijn. Het is namelijk het duurste boek aller tijden!

Ruim 500 jaar geleden zag de Venetiaanse ambassadeur in de Nederlanden, Antonio Siciliano het duurste en meest uitgebreide renaissance-handschrift ooit. Hij kocht het omstreeks het jaar 1520 aan voor zijn baas, de Venetiaanse kardinaal Domenico Grimani en betaalde er 500 gouden dukaten voor. Toen al een gigantisch bedrag want voor dat geld had Grimani de helft van alle huizen in de toenmalige Republiek Venetië kunnen kopen. Sindsdien staat het unieke en gigantische boekwerk bekend als het Grimani-Brevier.

€ 22.000,-

Nu, 500 jaar later, is van dit unieke meesterwerk een zeer exclusieve, gelimiteerde heruitgave gemaakt met het zeer geavanceerde ‘facsimile-procédé’. Geheel conform het origineel, met goudbedrukking en purperen fluwelen omslag met fijn kunstsmeedwerk, en geleverd in een speciaal ontworpen plexiglazen presentatie-vitrine.
De verkoopprijs: € 22.000,-! Je kan het gelukkig in termijnen voldoen meldt de uitgever….

835 kunstwerken in één boek

De Breviario Grimani is een bundeling van unieke kunstwerken. Het is zonder twijfel het meest omvangrijke, meest rijkversierde Vlaamse handschrift. Het origineel bevindt zich in de Biliotheca Nazionale Marciana in Venetië. De randversieringen zitten vol met natuurafbeeldingen en verder laat het boek taferelen uit de Bijbel zien en, ook erg leuk, het alledaagse leven van rond 1500.

Meer informatie op www.grimani.nl.

duurste boek ter wereld op het Italië Evenement inkijkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button