Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Het dak gaat er af! Drie grote operasterren op één podium

Voor Italiaanse opera hoef je niet per se naar Verona of een van de andere schitterende theater in Italië. Ook in ons eigen Concertgebouw in Amsterdam wordt door topartiesten gezongen. Op 23 september staan drie grote operasterren op één podium! Diana Damrau, Piotr Beczala en Nicolas Teste brengen daar op een avond aria’s en duetten uit opera’s van onder andere Verdi, Bellini en Donizetti. Klik hier voor meer informatie.

Diana Damrau
Het dak ging eraf, schreef de pers na een recent dubbeloptreden van Diana Damrau en Piotr Beczala. De Duitse coloratuursopraan Diana Damrau zag vorig jaar haar grote muziekwens uitkomen. Een hoofdrol in La traviata. En dat dan maar meteen in de New Yorkse Metropolitan Opera. Damrau en Beczala, beiden vanavond voor het eerst te horen in Nederland, zorgen samen voor vuurwerk, met goedkeuren van Damrau’s echtgenoot Nicolas Testé. Drie vocale giganten op één podium, begeleid door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Pavel Baleff. Lees ook het artikel Operasterren schitteren in Het Concertgebouw dat onlangs verscheen in Klassieke Zaken.

Piotr Beczala
De lyrische tenor Beczala staat bekend om zijn krachtige, stoere interpretaties. ‘Hij brengt de Sinatra in Rigoletto naar boven’, aldus een Amerikaanse krant. Maar zonder dat het kitsch wordt. Beczala kent zijn klassiekers en eert die. Onlangs bracht hij een cd uit als eerbetoon aan zijn held, belcantokoning Richard Tauber. Inclusief een digitaal duet.

Dit concert komt tot stand i.s.m. U-Live.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button