NieuwsSiciliëVakantie

Het beste van Sicilië ontdekken!

Sicilië, Il Giornale gaat er graag weer naar terug. Onder de indruk van de passie van Palermo, de tempels in Agrigento, het theater in Taormina en natuurlijk de erupties van de machtige Etna. Er valt zo veel te ontdekken. Minerva reizen heeft een mooie ontdekkingsreis die de hoogtepunten aandoet maar ook genoeg ruimte geeft om lekker bij het zwembad dat ene boek helemaal uit te lezen. De reis gaat het hele eiland rond, om zo het beste van Sicilië te ontdekken!

Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse zee doet denken aan zon, zee en citroenen, biedt fantastische bouwwerken uit drie millennia en een adembenemend landschap. De rondreis is gebaseerd op verblijf in agriturismi; boerderijen of landgoederen welke nog altijd in bedrijf zijn. Ze zijn gelegen in een prachtige omgeving met olijfbomen, wijngaarden, bossen of bergen. Vaak zijn de agriturismi al generaties lang in handen van dezelfde familie en u zult zeer gastvrij ontvangen worden! U kunt er genieten van zelfgemaakte producten zoals olijfolie, wijn, jam en honing. Kortom, een onvergetelijke vakantie in landelijke sfeer!

De rondreis is ook zeer geschikt voor families met kinderen.

De hoogtepunten van deze rondreis in agriturismi op Sicilië zijn:

•             Oost – Sicilië; een unieke combinatie van natuur en cultuur. De Etna domineert het hele noordoosten van Sicilië en is de grootste actieve vulkaan van Europa. Catania, de tweede stad van Sicilië, ligt aan de voet van de Etna. Deze stad werd door de uitbarsting in 1669 compleet verwoest en is weer herbouwd in barokstijl. Siracusa, was de mooiste en rijkste stad van de antieke Griekse wereld. Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

De Etna hoogste en wat Il Giornale betreft mooiste berg van italië
De Etna. De hoogste en wat Il Giornale betreft mooiste berg van italië

•             Zuid – West Sicilië; Agrigento, met de Vallei van de Tempels, is een indrukwekkende reis in de tijd naar de Oudheid. Hier liggen een reeks Griekse religieuze ruïnes bij elkaar op een lichtglooiende bergkam. De Concordia tempel, uit de 5e eeuw v. Chr., is het best bewaard gebleven. Sciacca is een authentieke Siciliaanse vissersstad met Afrikaanse invloeden en het bekendste kuurbad van Sicilië. Het wijngebied rond Menfi, met Toscaans aandoende landschappen, heeft een gunstig klimaat waar de internationale druivensoorten het beste gedijen. Selinunte was een Griekse kolonie waar o.m. belangrijke resten van zes grote Dorische tempels indrukwekkend zijn om te bezichtigen.

•             Noord – Sicilië; aan de noordkust van Sicilië ligt de hoofdstad Palermo. Een van de oudste steden van Europa met veel bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn. De kust wordt getypeerd door pittoreske vissersplaatsjes, de stranden, citroen- en sinaasappelbomen en talrijke bloemen. In het achterland van Cefalù, een oeroud dorpje met smalle straatjes en een bijzondere kathedraal, ligt het Madonie Natuurpark. In het gebied zijn mooie wandelpaden uitgezet. De Etna is de hoogste berg van Sicilië en de hoogte actieve vulkaan van Europa.

U overnacht op vijf verschillende locaties.
1. 1 t/m 4 Carlentini – 30 km vanaf Catania
2. 4 t/m 7 Menfi – 260 km vanaf Carlentini
3. 7 t/m 9 San Giuseppe Jato – 60 km vanaf Menfi
4. 9 t/m 12 Cefalù – 100 km vanaf San Giuseppe Jato
5. 12 t/m 15 Randazzo – 140 km vanaf Cefalù

http://minervareizen.nl/italie/rondreizen-fly-drive/sicilie-rondreis-15-dagen/omschrijving
De gezellige markt in Catanië
De gezellige markt in Catanië
Kraterhopping op de Etna
Kraterhopping op de Etna
Palermo
Palermo
Het beroemde Griekse theater in Taormina
Het beroemde Griekse theater in Taormina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button