NieuwsSmakenUmbriëVakantie

Grootste zomertruffel ooit gevonden in Umbrië

De truffelzoekers van Fortunati konden de ogen niet geloven toen ze vorige week op dit levensgrootte exemplaar stuitten. Het is de grootste zomertruffel die ooit is gevonden in Italië, misschien wel in de wereld maar in ieder geval in de 40-jarige historie van het bedrijf.

Anderhalve kilo is deze joekel maar liefst. Daar kunnen heel wat pappardelle’s rijkelijk mee ‘beschaafd’ worden. Het exemplaar werd gevonden in omgeving van Campello sul Clitunno waar het bedrijf is gevestigd. De exacte locatie verklappen ze uiteraard niet want dat is het grootste bedrijfsgeheim.

Ook de Nederlandse importeur van het merk, Rob Bil, kon zijn enthousiasme over de vondst moeilijk verbergen; “Dit is echt uniek en een geweldige beloning voor het familiebedrijf dat keihard werkt om mooiste truffelproducten te maken. Zo leveren ze bijvoorbeeld sinds kort een speciale truffelzoutmolen met Himalayazout!”

Overigens is dit een andere soort dan de exclusievere witte wintertruffel waar twee jaar geleden nog een enorm exemplaar van werd gevonden. Dit is de Tuber Aestivum die normaal zo’n 130 euro de kilo kost. Net als de grote witte truffel van toen gaat ook deze supertruffel naar de veiling voor een goed doel.

Grootste zomertruffel ooit
De Grootste zomertruffel ooit gevonden door Fortunati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button