Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsRegio'sVakantie

Grootste houten draak van Europa

Onze tip voor Trentino is een bezoekje aan de grootste houten draak van Europa. Afgelopen winter was het zes meter hoge houten natuurmonster een grote trekpleister. Hij werd gemaakt door de Venetiaanse kunstenaar Marco Martalar.

Martalar maakte het beeld van op die plek omgewaaide bomen, na een storm in 2018. Het kreeg de naam Drago Vaia, vernoemd naar de storm.

Grootste houten draak van Europa

De draak is te zien vlak bij het gehucht Magrè, ruim een uur rijden van de noordkant van het Gardameer. Parkeren kan je er door de soms grote drukte alleen niet. Parkeer daarom bij Albergo Fior Di Roccia in het buurtschap Gionghi, een half uurtje van Trento, en loop dan in 40 minuten over het Sentiero del Drago, het drakenpad naar het kunstwerk. De route is aangegeven. Vanaf het parkeerplaats Palù Cappella rijden shuttlebusjes naar het kunstwerk.

Beer en geit van hooi en stro

In dezelfde stijl maakte Francesco Avancini Franz een gigantische beer en geit van hooi en stro. Die waren te zien tijdens het Monte Bondone Green Festival dat gericht is op duurzame landschapskunst en zijn te zien in het buurtschap Viote. Het artistieke natuurfestival is al een paar keer in het najaar georganiseerd in de dorpen rond de Monte Bondone bij Trento. Voor dit jaar is er helaas nog geen datum bekend. Hou als je interesse hebt de Facebookpagina in de gaten.

Nieuwe creatie van Martelar

De maker van de draak, Marco Martalar, presenteerde begin september weer een nieuwe creatie. Dit keer een wolf, La Lupa del Lagorai heet het houten kunstwerk.

Je kan hem bewonderen in het buurtschap Vetriolo dat onderdeel is van Levico Terme. Twee maanden werkte hij aan de zes meter hoge wolf, die op een hoogte van 1.600 meter met opgeheven kop naar zijn leefomgeving kijkt. Ook dit keer gebruikte hij weer hout dat overbleef na een grote storm.

Dit gebied is trouwens ook een mooie vakantiestek met het Levicomeer en Caldonazzomeer om de hoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button