NieuwsVakantie

Grenzen Italië open vanaf 3 juni

Vanaf 3 juni mogen EU-burgers met inbegrip van Zwitserland weer naar Italië reizen. Ook de Italianen zelf mogen de grenzen van hun regio weer over. Premier Guisepe Conte kondigde de versoepeling van de Coronamaatregelen vandaag aan. Wel zullen er strenge voorzorgmaatregelen in openbare ruimten en gebieden van kracht blijven om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De regering koos bewust voor 3 juni want de dag ervoor is la Festa della Repubblica, de nationale feestdag. Op deze manier hoopt men te voorkomen dat op deze vrije dag niet massaal door het land wordt gereisd.

Strand, winkels, restaurants

Vanaf maandag 18 mei mogen de meeste winkels en andere ondernemingen in Italië weer open. Hetzelfde geldt ook onder voorwaarden voor musea, bibliotheken en kerken. Bars, restaurants en stranden gaan op 25 mei weer open. De regering draagt veel verantwoordelijkheid betreffende lokale maatregelen nu over aan de regio’s. Zij moeten op basis van de situatie ter plekke beleid op maat maken.

Één meter afstand

In restaurants en bars moet een afstand van een meter tussen de tafels worden gehouden voor mensen die niet onder een dak wonen. Anders moet er plexiglas tussen de tafels worden geplaatst. In restaurants moet je altijd reserveren. Ook in winkels moet er één meter afstand gehouden worden.

Op het strand moet er minimaal 3 meter tussen de ene en de andere parasol zitten. Tussen de bedjes anderhalve meter. Een spelletje strandtennis is oké maar beachvolleybal en andere balspelen wordt afgeraden.

Direct na het besluit ontvingen de eerste Nederlanders al een bericht van de campingeigenaar en hotelier dat ze deze zomer welkom zijn.

De nieuwe regels (La Stampa)

Reizen naar Italië door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Het nieuws veranderd dagelijks maar op het moment van dit schrijven (20 mei 2020) zullen in Duitsland naar verwachting de grensovergangen met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk op 15 juni weer open gaan, mits het aantal besmettingen en de druk op de lokale gezondheidszorg blijft afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button